fbpx

Select Page

Alegerile parlamentare 2020 – Exit poll ora 21

by | Dec 6, 2020 | Politică, Național | 0 comments

alegerile parlamentare

Exit poll-ul orei 21 arată o bătălie strânsă pentru alegerile parlamentare de anul acesta

Exit poll-ul de la ora 21 ne aduce un procent destul de strâns în topul partidelor alese. Diferența dintre PSD și PNL fiind de doar 1,5 procente.

Astfel pentru Camera Deputaților avem pe primul loc la ora 21 pe cei de la PSD cu 30,5%, urmați îndeaproape de PNL cu 29% și pe locul trei alianța USR-PLUS cu 15,9%.

Surpriza alegerilor a venit din partea AUR, care deși e un partid proaspăt format, apărut parcă de nicăieri a reușit să adune 5.2% din total voturilor.

Rezultatul exit poll-ului de la ora 21:00:

Camera Deputaților

 • PSD – 30,5%
 • PNL – 29%
 • USR PLUS – 15,9%
 • UDMR – 5,7%
 • AUR – 5,2%
 • PMP – 5%
 • Pro România – 5%
 • PER – 1,2%
 • PPUSL – 1,1%
 • Alții – 1,4%

Senat

 • PSD – 30,6%
 • PNL – 29,1%
 • USR PLUS – 16,4%
 • UDMR – 5,7%
 • Pro România – 5%
 • PMP – 5%
 • PER – 1,1%
 • PPUSL – 1%
 • Alții – 0,8%

Prezență la vot extrem de scăzută la alegerile parlamentare de anul acesta

Prezența la vot pentru alegerile parlamentare de anul acesta, a trecut cu puțin peste 30% la nivel de țară, singurul județ cu o prezență mai crescută fiind Mehedinți, care la ora 19:00 înregistra o prezență peste pragul de 40%.

La ora 21:00 prezența totală la vot a fost de 31,84% din totalul populației cu drept de vot, în total au votat un număr de 5.793.015 români.

Președintele PSD Marcel Ciolacu se declară victorios

Marcel Ciolacu a declarat ca Partidul Social Democrat are cel mai bun scor la alegerile parlamentare de astăzi, Duminică 6 Decembrie, chiar dacă sondajele nu au luat în considerare votul din Diaspora. În unele țări încă se mai votează.

PSD are un avantaj în EXIT-Poll, chiar dacă ponderăm votul din diaspora

„Românii au arătat că e nevoie de o schimbare. Le mulțumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi. Le mulțumesc că au sancționat această batjocură la adresa României. E novoie de un guvern capabil, care are soluții. Le mulțumesc românilor că au mers la vot, că și-au învins teama”

Marcel Ciolacu după anunțarea EXIT-Poll de la ora 21:00

Ciolacu a făcut apel la cei din secțiile de votare să numere “fiecare vot corect, cinstit, să nu părăsească secțiile de votare, să nu pățim ce am pățit la Sectorul 1”

Ludovic Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, nu sunt cuprinse alegerile din diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”

a declarat Ludovid Orban la sediul PNL

Dacian Cioloș: USR-PLUS nu va negocia nici o majoritate cu PSD

Copreședintele alianței USR-PLUS Dacian Cioloș a declarat că formațiunea sa nu intenționează să negocieze cu PSD nici o majoritate de guvernare, în perspectiva formarii unei coaliții pentru formarea Guvernului României.

“Românii nu au dat niciunui partid mandat clar să formeze singur Guvernul. Vom avea de-a face cu un Guvern de coaliție.Vom participa la discuțiile pentru formarea unei majorități de guvernare. Punctul nostru de vedere este clar: USR-PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare. Credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă și de modernizare a României cu forțe politice care au astfel de obiective”

“E o evoluție istorică. Am dublat prezența în Parlament. USR-PLUS va fi de data asta nu doar principală forță de opoziție care face agenda în Parlament, dar USR-PLUS, așa cum arată lucrurile acuma, e partidul care va determina agenda viitorului Guvern, iar aceasta va fi modernizatoare”

a declarat Cioloș jurnaliștilor prezenți la sediul partidului USR-PLUS.

Alegerile parlamentare nu s-au încheiat încă, în diaspora votul continuă. Ultimii care vor vota, sunt românii aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Este un rezultat strâns, care nu va putea da la aceste alegeri parlamentare un partid majoritar, ceea ce va conduce la formarea de coaliții de guvernare.

Rezultatul final al acestor alegeri parlamentare va fi dat cel mai probabil mâine, după numărătoarea totală a voturilor din țară și din diaspora.

Universitatea Cluj, succes categoric în turul III al Cupei României împotriva “virușilor verzi”

Universitatea Cluj s-a impus fără emoții în derby-ul județean cu Sănătatea Cluj, disputat la Jucu, scor 4-0. Cu o singură excepție, golurile au...

România a suferit a patra înfrângere la EuroVolley 2021

România ânfântă la volei pentru a patra oară Naționala de volei feminin a României a cedat și în al patrulea meci disputat în grupa de la...

Universitatea Cluj Cluj a bifat al treilea succes stagional! “Studenții”, la cel mai bun start din ultimii 30 de ani în liga secundă

Universitatea Cluj - trei etape trei victorii Universitatea Cluj a reușit să câștige și al treilea din campionat, 1-0 cu Unirea Constanța, unicul...

Experiența a învins! Andrea Petkovic este campioană la Winners Open 2021, după o finală controlată în totalitate

Winners Open - Ziua 8 - Finala: Andrea Petkovic vs. Mayar Sherif Favorita numărul doi, nemțoaica Andrea Petkovic, a câștigat finala turneului...

Andrea Petkovic, a doua favorită la Winners Open, va fi adversara surprizei Mayar Sherif în finală

Winners Open ziua 7 - semifinale - Andrea Petkovic a doua finalistă Andrea Petkovic, nemțoaica născută în Bosnia-Herțegovina, s-a calificat în...