fbpx

Select Page

Cum se pregătește Europa să intre în zona de relaxare

by | May 4, 2020 | Actualitate, Internațional | 0 comments

harta europeo

Spania

Începând de astăzi Spania relaxează unele măsuri restrictive. În trei insule din arhipelagul Canare, oamenii vor avea posibilitatea să se adune în grupuri de până la zece persoane, terasele barurilor si restaurantelor vor putea activa la jumătate din capacitate.

Restul țării va rămâne în stare de restricție zero înca o săptămână.

Purtatul măstii va fi începând de astăzi o măsură obligatorie în mijloacele de transport public.

 

Spania
Image by Tumisu from Pixabay

Germania

Cancelarul German, Angela Merkel, a cerut populației sa rămână prudenți, atât timp cât nu există încă un vaccin impotriva CoV-19.

Începând de azi, se deschid unele școli, în funcție de deciziile locale ale fiecărui land german. Lăcașurile de cult, monumentele, muzeele și grădinile zoologice care au rămas închise până astăzi, iși vor deschide porțile pentru vizitatori.

Frizeriile vor putea fi deschise, dar barurile și restaurantele mai au de așteptat.

Image by Pixaline from Pixabay
germania pe regiuni

Italia

Italia încetează astăzi starea de carantină, iar dupa aproape două luni de stat în case, oamenii vor putea ieși din nou la aer, dar recomandările de menținere a unor precauții rămân.

Primul Ministru al Italiei, Giuseppe Conte a făcut apel la responsabilitate din partea cetățenilor, printr-un comunicat live la televiziune.

Premierul a mai adăugat că italienilor li se va permite înâlnirile cu membrii familiei doar în grupuri mici. Încă nu se relaxează măsura interdicției călătoriilor între regiunile țării.

italia regiuni

Ungaria

Ungaria, cu excepția capitalei, Budapesta, relaxează măsurile în ce privește magazinele, plajele, ștrandurile, grădinile zoologice și muzeele vor putea primi vizitatori începând de astăzi.

Astăzi are loc și o primă probă a examenului de sfârșit de liceu, dar cu măsuri sporite de siguranță. Elevii și profesorii au primit măști și mănuși.

Decizia de a organiza sesiune de Bacalaureat a fost criticată de Sindicatul Pedagogilor.

Ungaria
Image by Gordon Johnson from Pixabay

Grecia

Începând de astăzi, Grecia redeschide unele plaje pentru oameni, dar păstrând anumite restricții, accesul la plaje va fi probabil permis persoanelor care locuiesc în apropierea lor.

Grecii așteptau momentul relaxării având în vedere că sezonul estival este aproape, și turismul contează foarte mult pentru economia țării.

Mai multe magazine se vor deschide, totodată librăriile și frizeriile. De astăzi se permite inclusiv accesul în lăcașe de cult, dar doar pentru rugăciunea individuală.

Image by Gordon Johnson from Pixabay
Grecia

EURO U21 – Elveția versus Italia a doua etapă a grupei D

Grupa D EURO U21 Elveția 2 - 1 Italia În cea de-a doua etapă din grupa D a EURO U21, Italia a reacționat după înfrângerea controversată din prima...

EURO U21 – Franța câștigă primul meci al grupei de la EURO 2023

EURO U21 a debutat pe Cluj-Arena cu meciul dintre Franța și Italia Campionatul european de fotbal EURO U21 a debutat pe stadionul Cluj Arena cu un...

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League de FC Pyunik Yerevan Campioană incontestabilă în ultimele sezoane ale ligii întâi, CFR Cluj...

Mihai Silvășan, locul 3 în topul celor mai buni antrenori în Basketball Champions League

Prestația excelentă a lui U-BT Cluj în actuala stagiune de FIBA BCL nu a trecut neobservată de specialiști, care au lăudat adesea jocul prestat de...