fbpx

Select Page

Coronavirus – 420 de noi cazuri în 24 de ore

by | Jul 3, 2020 | Actualitate, Național | 0 comments

coronavirus

420 de noi cazuri de coronavirus în ultimile 24 de ore

Numărul de infectări raportat zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică se menține la peste 400 de cazuri. Pe secțiile ATI din țară sunt internați 224 de persoane depistate pozitiv.

Ultimile 24 de ore au adus cu ele și un număr de 21 de decese, toate la persoane care prezentau comorbidități.

Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă!

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății

Astăzi dimineață, 03.07.2020, Nelu Tătaru, Ministrul sănătății a declarat ca prelungirea stării de alertă după 15 Iulie, este de luat în calcul dacă situația o va impune.

„Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evoluție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”,

a subliniat el.

De asemenea, Nelu Tătaru a spus că în urmă cu trei săptămâni rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6-0,7, iar acum ajunge la 1,4.

Ministrul Sănătății a amintit în acest sens oamenilor să respecte recomandările autorităților, pentru ca numărul de cazuri noi să înceapă să scadă din nou: „Avem un corp medical care deține în acest moment controlul, dar interpretarea acestor decizii pot duce la efecte nedorite”.

„Măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut”

A declarat Nelu Tătaru la conferința de presă ținută la sediul Guvernului.

Arad este primul județ care a reușit să ajungă liber de coronavirus

Autoritățile locale au anunțat, ieri, că au fost externați și ultimii pacienți vindecați, iar în ultimile doua săptămâni nu au mai apărut cazuri noi.

La începutul pandemiei de coronavirus, Arad era al doilea județ ca număr de îmbolnăviri. Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a vorbit la Digi24 despre măsurile care au fost luate, măsuri care au reușit să aducă Județul Arad în această poziție.

Încălcarea legislației a fost una dintre principalele lucruri care ne-au adus aici. Ne-am dat seama că legislația nu e creată pentru cazuri particulare, ci pentru cele generale.

INSP a anunțat acum câteva săptămâni că trebuie să testăm toți beneficiarii din centrele rezidențiale și sociale. Noi am făcut asta de două luni, fără să avem o bază legislativă, asumându-ne. Iar dacă am fi făcut acest lucru, adică chiar dacă am făcut acum câteva luni, e o ilegalitate. Așa am reușit să eradicăm focarele în urmă cu 2 luni.

În această muncă de echipă, primul lucru a fost să identificăm focarele și în căminele de bătrâni am internat tot ce am găsit, a doua măsură a fost transportul din vamă, îi care s-a redirecționat pe anumite culoare să ocolească comunitatea și acest lucru iar a avut un impact pozitiv, al treilea aspect a fost educarea, în principal, a personalului medical.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

În judeţ au fost efectuate peste 16.000 de teste pentru noul coronavirus, iar 1074 de cadre medicale au fost implicate în combaterea bolii.

Marţi, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a anunţat că încheie colaborarea cu jumătate dintre cele 150 de cadre medicale angajate în timpul stării de urgenţă, când era nevoie de personal pentru a se face faţă numărului mare de pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Decizia a fost luată “în contextul scăderii numărului de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 la nivelul judeţului Arad”

a declarat Horea Timiș pentru Digi24.

Restaurantele mai au de așteptat până să se redeschidă

Dacă evoluția pandemiei va permite, atunci autoritățile vor permite redeschiderea restaurantelor, dacă nu, nu!

„Evaluăm fiecare creștere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”

„Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății și-au asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care și-au dat acordul pentru deschiderea unor agenți economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecție”

a declarat Nelu Tătaru după întâlnirea de lucru a Premierului cu miniștrii și șefii cu atribuții de control în ce privește pandemia de coronavirus.

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile Cupei României! Ardelenii au bătut CSA Steaua în ambele manșe

U-BT a bătut CSA Steaua în ambele manșe U-BT a făcut pasul către sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, impunându-se și în...

Universitatea Cluj, succes categoric în turul III al Cupei României împotriva “virușilor verzi”

Universitatea Cluj s-a impus fără emoții în derby-ul județean cu Sănătatea Cluj, disputat la Jucu, scor 4-0. Cu o singură excepție, golurile au...

România a suferit a patra înfrângere la EuroVolley 2021

România ânfântă la volei pentru a patra oară Naționala de volei feminin a României a cedat și în al patrulea meci disputat în grupa de la...

Universitatea Cluj Cluj a bifat al treilea succes stagional! “Studenții”, la cel mai bun start din ultimii 30 de ani în liga secundă

Universitatea Cluj - trei etape trei victorii Universitatea Cluj a reușit să câștige și al treilea din campionat, 1-0 cu Unirea Constanța, unicul...