fbpx

Select Page

Coronavirus amână ridicarea restricțiilor

by | Jun 30, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

coronavirus

388 de cazuri noi de coronavirus raportate în ultimile 24 de ore

Se pare că măsurile de relaxare au adus la pachet și o creștere a numărului de îmbolnăviri. Nerespectarea regulilor de distanțare socială, regulilor de igienă personală și lipsa de responsabilitate a unor persoane face ca această pandemie să continue răspândirea pe teritoriul României.

Cele 388 de cazuri noi de coronavirus, rezultă din 10.424 de teste efectuate, un procent de 3,72% din totalul testelor.

Conform datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, în țară mai sunt 5.178 de cazuri active, dintr-un total de 26.970 de cazuri raportate în total de la începutul pandemiei de coronavirus.

Ce e mai rău încă nu a venit!

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că pandemia de coronavirus crește în întreaga lume, în condițiile în care multe țări și-au redeschis economiile, ca urmare acum văd o reapariție a cazurilor de Covid-19.

„Cu toţii vrem ca acest lucru să se termine. Cu toţii vrem să ne continuăm viaţa, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece.”

„Ce e mai rău încă nu a venit, deoarece multe națiuni și lideri mondiali rămân împărțiți cu privire la modul de combatere a virusului.”

„Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acţiunile şi să combatem acest virus periculos.”

a declarat directorul OMS.

5 state europene au restricționat accesul cetățenilor români.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății a fost invitat la Digi24 în platou, pe data de 29 Iunie, unde a declarat că, România a ajuns pe locul 3 la transmitere comunitară, conform Centrului European de control al bolilor.

Malta, Slovacia, Danemarca, Estonia și Slovenia limitează momentan accesul românilor pe teritoriul lor, din cauza numărului crescut de cazuri noi de coronavirus, raportate zilnic în România.

Unii oameni vor să meargă în concedii. Poate unii vor merge în afară și vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată. E precauție, cum avem și noi, pentru cei care intră în țara noastră, să nu sporească un grad de transmitere accentuată, în comunitate, fiecare țară își ia măsuri de precauție. Am păstrat lista din 22 iunie, cu cele 17 țări, apoi încă 5 țări în care, dacă te duci, când te intorci nu intri în izolare la domiciliu. Vom actualiza aceste liste odată ce la nivel european vom avea un consens pe un indicator, poate fi acel indicator de număr de cazuri la un milion de locuitori”

„Ce anunța Centrul European de control al bolilor că noi am ajuns pe locul 3 la transmitere comunitară și numărul de pacienți infectați de la o zi la alta, eu sper să ne putem reveni, fiindcă există atitudini din partea celorlalte țări pentru cetățenii unor țări în care transmiterea comunitară este accentuată. Nu aș vrea să sufere cei care ar vrea, după o perioadă destul de grea, să meargă undeva, să-și facă măcar un minim timp de concediu pentru că alții gestionează prost situația și nu participă la acest efort”

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății

Sursa Foto: Gov.ro

Interviul integral al lui Nelu Tătaru la Digi24, Marți 29.06 după-amiază

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...