fbpx

Select Page

Coronavirus printre bâlbâieli ale autorităților

by | May 26, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

coronavirus

Uite coronavirus, nu-i coronavirus

Andrei O. este agent de poliţie. Infectat cu 𝘃𝗶𝗿𝘂𝘀𝘂𝗹 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗, potrivit primelor teste din luna martie.

<<Bogdane, stau de două săptămâni internat fără a primi niciun tratament, aşteptând să mă negativez…>>, îmi explica Andrei. Fraza asta m-a şocat puţin, recunosc, şi m-a determinat să îi ascult rugămintea şi să îi fac publică povestea.
Voi reda integral mesajul lui, prin care ne dezvăluie calvarul prin care trece de la manifestarea primelor simptome până în ziua de astăzi:

🖋 “Bună, știu că fiecare dintre noi trece printr-o perioadă grea și că toată treaba asta cu acest virus (covid19) a dat viața tuturor peste cap, așa că pentru cei ce au timpul necesar o sa scriu o mică poveste.
Ne întoarcem puțin în timp, în data de 30 martie 2020 mai exact. O zi obișnuită în care m-am trezit la 07:00 pentru a pleca la locul de muncă, unde la 08:00 încep serviciul.
În cursul dimineții am observat că se întâmplă ceva ciudat cu organismul meu, deoarece începusem să am dureri de cap, gustul şi mirosul dispărând în totalitate având totodată şi o stare avansată de oboseală cu toate că dormisem suficient.
Discutând cu colegii, din vorbă în vorbă am aflat că mai este un coleg care are aceleași simptome ca și mine.

bogdan bănică snpr decus

Sursa foto și material: Bogdan Bănică

Președinte executiv Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR Decus.

Am stabilit să mergem împreună la DSP Suceava pentru a face testul Covid19.
Am explicat cadrului medical de acolo motivul pentru care am venit, respectiv simptomele pe care le aveam acesta fiind de acord cu testarea noastră.
𝗩ă 𝘀𝗽𝘂𝗻 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿, 𝗮𝗺 𝗳ă𝗰𝘂𝘁 𝘁𝗲𝘀𝘁𝘂𝗹, 𝗱𝗮𝗿 𝗻𝘂 𝗺-𝗮𝗺 𝗴â𝗻𝗱𝗶𝘁 𝗻𝗶𝗰𝗶𝗼 𝘀𝗲𝗰𝘂𝗻𝗱ă 𝗹𝗮 𝗰𝗲 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝘀𝗮 𝘂𝗿𝗺𝗲𝘇𝗲…

Din momentul în care mi s-au prelevat probele pentru depistarea virusului am stat în autoizolare la domiciliu unde locuiesc singur, deci nu exista riscul să transmit virusul niciunei persoane (asta în cazul în care avea sa fie depistat).
Am vorbit cu superiorii şi le-am adus la cunoștință faptul că până la sosirea rezultatelor voi sta în autoizolare la domiciliu, urmând să îi anunț cu privire la rezultate când le voi primi.
După trei zile, mai exact pe data de 2 aprilie am primit mesaj de la DSP care spune așa :”Rezultatul testului COVID-19 din data 31/03/2020 este 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃. Vă rugam să vă prezentaţi la spital. Mesaj trimis de DSP Suceava.”
În mintea mea s-a produs o mare avalanșă având foarte multe nedumeriri cum ar fi ce fac acum?, ce tratament iau?, cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă.⁉️

După nenumărate telefoane date către cei de la DSP mi s-a comunicat faptul că se poate trata şi acasă dacă simptomele sunt ușoare și că pentru mai multe detalii sa iau legătura cu medicul de familie.
Am luat legătura cu medicul instituției din care fac parte care “m-a consultat prin telefon” să zic așa, după care mi-a prescris Sfântul Paracetamol si cuvioasa vitamina C urmând ca după 14 zile sa repet testul.
Zis și făcut, am respectat întocmai toate cerințele, inclusiv cele de autoizolare la domiciliu şi “tratamentul” primit. Așa că, pe data de 14 aprilie ne-am prezentat din nou la DSP pentru retestare. Dar cum nu m-as fi putut aștepta, acolo am întâlnit o doamnă doctor detașată de la Iași care ieșind din sala de testare ne întreabă “Voi ce vreți?!”, explicându-i “stimabilei” motivul pentru care ne aflam acolo. După munca de lămurire cu aceasta care refuza sa ne testeze pe motiv ca Ordinul X emis de către Ministerul Sănătății spune că după 14 zile de autoizolare se reia activitatea fără a mai fi necesară testarea, am făcut testul și din nou am aşteptat autoizolat la domiciliu rezultatul celui de-al doilea test, care a venit pe de data de 18 aprilie şi spunea așa :”Rezultatul testului COVID-19 din data 14.04.2020 este 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃 . Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.”
Surpriză, paracetamolul nu a putut face față luptei cu acest virus…

Coronavirus Pozitiv, Coronavirus Negativ

Am sunat din nou – – >DSP–>medicul instituției unde îmi desfășor activitatea, de această dată pe lângă paracetamol mi s-a prescris telefonic antibiotic cu recomandarea de a rămâne în autoizolare la domiciliu în continuare urmând să repet testul după alte 14 zile…
Zis si făcut, au trecut cum au trecut încă 14 zile de stat închis în casă și a venit momentul pentru a treia testare efectuată în data de 27 aprilie, rezultatul fiind grăitor :”Rezultatul testului COVID-19 din data 27.04.2020 este 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.”

Coviduţul prinsese drag de mine, doar că de această dată m-au cuprins altfel de sentimente la aflarea rezultatului.

Așa că am hotărât să schimb modul de abordare a penibilei situaţii şi am sunat la 112; a fost trimisă o ambulanță și după 7 ore petrecute în sala de așteptare UPU am fost internat la secția Boli Infecțioase.
Analize, raze la plămâni, toate bune şi în parametri normali.
În spital mi se dădeau diferite medicamente pentru stimularea sistemului imunitar, perfuzii cu vitamine și același antibiotic pe care-l luasem şi la domiciliu.
După prima vizită a doamnei doctor, a stabilit ca pe data de 1 mai trebuie să refac testul, ceea ce am și făcut:”Rezultatul testului COVID-19 din data 01.05.2020 este 𝗻𝗲𝗴𝗮𝘁𝗶𝘃. ⚠️ Mesaj trimis de DSP Suceava.”
ÎN SFÂRȘIT!!! ăsta a fost primul lucru pe care l-am exclamat.

La întocmirea documentelor de externare şi a scrisorii medicale, doamna doctor mi-a impus ÎNCĂ 14 zile de autoizolare la domiciliu şi refacerea testului după aceste 14 zile, la DSP fiind necesare 2 rezultate negative consecutive pentru a putea relua activitatea profesională.
Abătut, sătul de atâta autoizolare dar totuși fericit că simptomele dispăruseră și că aveam în sfârșit un rezultat negativ la testare am plecat la domiciliu urmând tratamentul doar cu vitamine de această dată prescris de către doamna doctor.
Cu greu s-au scurs si ultimele zile de autoizolare și în data de 12 mai, m-am prezentat DIN NOU la DSP unde am făcut testul cu numărul 5:
“Rezultatul testului COVID-19 din data 12-Mai-2020 este 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝘃.⚠️⚠️ Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.” Asta a fost alarma dimineții de 14 mai 2020, vă spun sincer mi s-au “înmuiat” picioarele, nu-mi venea sa cred cum și de ce rezultatul este din nou pozitiv eu neavând niciun simptom…
Așa că după noile reglementari impuse de marele ministru Nelu Tătar, iar am apelat 112, iar m-am internat, la secția Neurochirurgie de această dată…

🛑Povestea de aici e desprinsă parcă filme, spun acest lucru deoarece stau de două săptămâni internat fără a primi tratament doar așteptând sa mă negativez. ‼️

Primul test făcut în spital la data de 18.05 la sectia Neurochirurgie a fost 𝗻𝗲𝗴𝗮𝘁𝗶𝘃, următorul test facut pe data de 19.05 a fost 𝗜𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧, rezultatul primindu-l în noaptea zilei de 20.05.
Acest test INCERT m-a obligat să refac testul ceea ce am și făcut pe data de 21.05.
Problema este ca rezultatul testului l-am primit în noaptea zilei de 23.05, fiind tot 𝗜𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 .

Deci ultimele 3 teste, cele din spital sunt: negativ->incert->incert, făcute în interval de 4 zile rezultatele venind într-un interval total de 6 zile, de aici şi explicația medicilor infecţionisti din spital ca trebuie respectate limitele de timp impuse prin lege pentru testare respectiv externare unde este cazul.

CUM SE RESPECTĂ ACESTE PROCEDURI DACĂ REZULTATELE AJUNG DUPĂ 72 DE ORE, URMĂTORUL TEST URMÂND A FI RECOLTAT PACIENTULUI DUPĂ 24 DE ORE CONFORM PROCEDURII, CUM?!
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN LABORATORUL SPITALULUI DE SUNTEM NEVOIȚI SĂ AȘTEPTĂM ATÂT DE MULT DUPĂ REZULTATE?!

Explicația cadrelor medicale este următoarea : “Şi eu am asteptat Nşpe zile când am fost infectat..”
Nu de răspunsul ăsta au pacienții nevoie, avem nevoie sa fiți profesioniști şi să respectaţi procedura, ADICĂ rezultatele testelor să le putem primi într-un interval de 24 de ore!

Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile și în situația mea sunt mulți…

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar simt că se poate face mai mult decât atât… În spital plutește un aer de “ciudat”, testele vin parcă trase de păr și niciodată cum ar trebui sa vină, parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienți covid…😞😞
Dar adevărul va ieși la iveală, ca-ntotdeauna..
Sănătate!”

🛑 Sentimentul de incertitudine guvernează saloanele spitalelor iar coşmarul lui Andrei pare să nu se termine curând. Probabil că sunt mulţi alţi pacienţi în situaţia lui şi dacă e aşa, se pare că avem o problemă. Ați trecut prin experiențe asemănătoare? Aveți un mesaj de încurajare pentru Andrei? Aştept comentariile voastre.
Şi eventual, îi putem #distribui povestea. Poate totuşi se sesizează cineva…

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d