fbpx

Select Page

CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ – FAZA I

by | Feb 18, 2021 | Sport, Național | 0 comments

Ediția din 2021 a Cupei României la volei feminin a debutat la Cluj-Napoca cu meciuri interesante, dar și cu un rezultat surpriză, în ultimul meci al zilei. CS Rapid București, CSU Belor Galați, CSU Medicina Tg. Mureș și FC Argeș Pitești au obținut biletele de calificare în faza a II-a a competiției.

Meciul de deschidere pentru Cupa României la Volei

Meciul dintre CS Rapid București și CSO Voluntari 2005 a deschis ediția din acest an a Cupei României la volei feminin. Ilfovencele au pornit tare, câștigând clar primul set, pe care l-au dominat autoritar, cu 13-25. Forma bună a continuat în mare parte din actul secund, unde Voluntari a condus constant, dar a pierdut un avantaj de cinci puncte pe final de set. Rapidul a revenit de la 19-24 la 24-24, ducând actul în prelungiri, unde Voluntari a fost mai precisă și s-a impus cu 27-29.

Giuleștencele au prins curaj după acest moment psihologic, în care au putut reveni pe finalul setului secund, și și-au adjudecat următoarele două acte cu 25-21 și 25-22, meciul mergând în decisiv. Aici tot Rapidul a condus ostilitățile, începând excelent cu 8-2, și în cele din urmă impunându-se cu 15-6, la capătul unui meci maraton, de cinci seturi.

Martins Silva cu 24 de puncte pentru Rapid, respectiv Aleksandra Cveticanin și Loredana Filipaș cu câte 22 de puncte pentru Voluntari, au fost principalele marcatoare ale disputei câștigate cu 3-2 de formația din capitală.

Rapidul va deschide ziua a doua a turneului, cu CS Știința Bacău, vineri începând cu ora 11.

Belor Galați o elimină pe “U” NTT DATA după 72 de minute!

cupa romaniei la volei
Foto: Emi Turbuc

Echipa orașului ce organizează ediția 2021 a Cupei României la Volei a urmat pe parchet. “U” NTT Cluj s-a duelat cu CSU Belor Galați, într-un meci în care favorită certă pornea trupa de pe Dunăre, având un lot mult mai experimentat și mai bun valoric.

Galațiul și-a respectat blazonul și a debutat bine în meci, conducând cu 4-6 în primul set. Clujul a tras tare și a trecut la conducere, 8-6, menținând diferența până la 15-13. Oaspetele au prins apoi o serie de patru puncte la rând, 15-17, după care au controlat ultima parte a setului, desprinzându-se la 17-23, înainte să termine cu 20-25 actul.

Parțialul secund a găsit-o tot pe Belor în avantaj, constant la o diferență de două puncte. Clujul a reușit egalarea la 9 și apoi la 11, dar nu s-a putut menține, ultima dată fiind aproape la 13-14. Gălățencele au fost mai precise în partea a doua a setului, unde s-au desprins iar, 15-20, terminând actul cu 16-25.

cupa romaniei la volei
Foto: Emi Turbuc

Diferența dintre cele două loturi s-a văzut cel mai bine în setul al treilea, ultimul al meciului, în care Belor a avut 1-9 și 3-13 pe tabelă, înainte să se desprindă chiar la 6-19! Neavând nimic de pierdut din acel moment, doar să-și păstreze onoarea, Universitatea a început ușor să revină, profitând și de starea de lejeritate din tabăra adversă. Revenite la 19-23, gazdele nu au putut emite mai multe pretenții și au cedat în cele din urmă cu 19-25.

CSU Belor s-a impus cu 0-3 și merge mai departe, în faza a doua, unde va întâlni formația CSM Târgoviște, vineri începând cu ora 14.

Andrea Lakovic (14) și Borislava Saykova (11) au fost principalele marcatoare pentru formația în alb-verde. Din tabăra clujeană Adina Stanciu și Melinda Hușanu au adus cele mai multe puncte, câte 6.

FC Argeș produce surpriza zilei la Cupa României la Volei

Ultimul meci al primei faze, asta din cauza neparticipării celor de la CS Medgidia din motive medicale (n.r. CSU Medicina Tg. Mureș a câștigat cu 3-0 la “masa verde”), a început la ora 18 și a pus față în față formațiile FC Argeș Pitești și CSM Lugoj.

ND5 8724
Foto: Ovidiu Bujor

Văzută drept favorită certă la calificare, Lugojul și-a respectat blazonul în debutul meciului, când a condus cu 0-4 sau 3-10. Argeșencele s-au apropiat cel mai mult la 14-15, dar au ratat egalarea și trupa din Lugoj s-a desprins iar, câștigând setul cu 16-25.

Formația viola a revenit pentru actul secund, trezindu-se din pumni, și a condus încă din start (4-1, 7-2 sau 10-6). CSM Lugoj a egalat la 10, apoi a preluat conducerea cu 10-11, dar nu a putut menține avantajul, iar Piteștiul s-a dus la 18-14. Chiar dacă s-a apropiat în câteva rânduri la două puncte, echipa din Banat nu a avut puterea să preia conducerea din nou și Argeșul a egalat la general, după 25-20.

Setul al treilea a pornit excelent pentru piteștence, cu 11-1, făcând un pas important pentru a prelua conducerea. Deși nu a putut menține diferența de 10 puncte, FC Argeș a luat actual fără mari emoții, cu 25-18 și era la un set să producă o primă surpriză în Cupa României.

Cu presiunea eliminării premature deasupra capului, fetele din Lugoj și-au revenit pentru moment și au condus cu 5-8 în setul al patrulea. Argeșul nu s-a intimidat și a întors rezultatul, 12-10, după care echipele au mers cap la cap până la 16-19. Pe final Lugojul conducea cu 18-21, dar nu a putut profita de acest avantaj și a cedat în cele din urmă cu 26-24. FC Argeș Pitești s-a impus cu 3-1 și a produs surpriza fazei I, eliminând mult mai bine cotata CSM Lugoj, pentru a putea înfrunta echipa Dinamo București, vineri seara de la 20.

Programul complet pentru faza a II-a la Cupa României la Volei, ce se va disputa vineri în Sala Sporturilor “Horia Demian”:

Rapid București – CS Știința Bacău (ora 11)

CSM Târgoviște – CSU Belor Galați (ora 14)

CSU Medicina Tg. Mureș – CSM Volei Alba Blaj (ora 17)

Dinamo București – FC Argeș Pitești (ora 20)

Foto: Ovidiu Bujor

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...