fbpx

Select Page

CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ – SFERTURILE DE FINALĂ

by | Feb 19, 2021 | Sport, Național | 0 comments

cupa romaniei la volei

Ziua a doua din turneul Cupei României la volei feminin de la Cluj-Napoca a adus rezultatele așteptate, faza sferturilor de finală terminându-se fără vreo surpriză consemnată. CS Știința Bacău, CSM Târgoviște, CSM Volei Alba Blaj și Dinamo București se pot lupta în continuare pentru primul trofeu al sezonului, în semifinalele ce încep sâmbătă de la ora 14 în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Bacăul a “deraiat” Rapidul din Giulești, în primul meci al zilei a II a de la Cupa României la Volei

A doua zi a turneului Cupei României la Volei de la Cluj-Napoca a debutat cu primul meci al sferturilor, dintre Rapid și Știința Bacău. Moldovencele au intrat abia din această fază în competiției, grație clasării în primele 4 anul trecut în Divizia A1, spre deosebire de Rapid, care a avut un meci lung joi dimineața cu CSO Voluntari, scor 3-2.

Știința a fost mai proaspătă pe atac în debutul partidei, când a condus și cu 1-4 sau 2-6. Rapidul, asemenea meciului cu Voluntari, a revenit treptat pe tabelă, preluând conducerea la 8-7 și menținându-și avantajul până la 12-9. Moldovencele au replicat cu șase puncte consecutive (12-15) și au intrat în avantaj înaintea ultimelor puncte ale setului de debut, 20-22. Giuleștencele au egalat la 23, dar au cedat în cele din urmă primul set cu 23-25.

Echilibrul din primul act s-a repetat și în continuare, Știința conducând inițial cu 2-5, după care Rapidul a preluat inițiativa la 7-5. Egalitatea s-a restabilit la 14-14, de unde formația în vișiniu s-a desprins la 18-14, luând o opțiune serioasă să facă 1-1 la general. Bacăul a salvat trei mingi de set și de la 24-21 a egalat la 24, după care în prelungiri a înfrânt reduta bucureșteană, scor 24-26.

Cu moralul afectat după irosirea unei oportunități imense de a face 1-1, Rapid a slăbit pe atac și Bacăul a menținut o diferență constantă de trei puncte în actul cu numărul trei. Știința s-a dus apoi la 10-16, după care la 12-21, soarta învingătoarei fiind decisă. În cele din urmă s-a terminat 14-25 și cu 0-3 la general, CS Știința Bacău ajunge prima în semifinalele Cupei.

Leticia Hage Magnani (12 puncte) pentru Rapid și Natasa Cikiriz (15) pentru Bacău au fost principalele marcatoare ale jocului.

Liderul Diviziei A1 s-a încălzit mai greu, dar a trecut ușor de Belor Galați

În continuare a intrat pe teren și liderul campionatului intern, CSM Târgoviște, contra celor de la CSU Belor Galați, formație ce a eliminat în primul tur echipa orașului gazdă, “U” NTT DATA.

Cu toate că pornea ca favorită certă în acestă dispută, echipa din județul Dâmbovița s-a desprins mai greu pe tabelă în primul act, 11-9, după un început foarte echilibrat. Belor a oprit apoi seria bună, prin Becheva, la 15-10, după care s-a apropiat la un singur punct, 17-16.

Egalul a reapărut pe tabelă la 20-20, după care Galațiul a preluat conducerea, scor 21-22 și a câștigat surprinzător primul set, 24-26, după un atac în forță și un blocaj perfect pe ultima minge.

Spre deosebire de primul set, în următorul fetele din Târgoviște au început mult mai hotărâte, cu 6-2, dar și așa Belor a revenit pentru 7-6. Un parțial excelent reușit de “portocale” a mărit avantajul la cinci puncte, 11-6, menținându-se momente bune. Adversarele au venit la 19-17, dar Târgoviște a închis setul asemenea unei campioane, scor 25-17.

O mică parte din primul set s-a repetat în debutul actului al treilea, când CSMT a pus bazele unui avantaj de două puncte puțin mai greu (6-4 și 7-5), înainte să se facă 10-9. Acesta a fost și punctul psihologic, trupa din Dâmbovița arătându-și valoarea din nou și fetele lui Dragan Nesic s-au desprins la 22-13, înainte să închidă setul cu 25-17.

Setul al patrulea, și ultimul, a fost controlat în totalitate de liderul Diviziei A1 la volei feminin, care după ce s-a văzut egalată la 2, s-a grăbit să mărească avantajul la +10, scor 13-3. Tabela a indicat apoi 19-5, iar în cele din urmă s-a oprit la 25-10. Cu 3-1 la general, CSM Târgoviște devine a doua semifinalistă a Cupei.

Heydi Casanova (20 de puncte, Târgoviște) și Adina Maria Roșca (12 puncte, Galați) au fost principalele marcatoare din cele două tabere.

Start lansat pentru Alba Blaj în drumul spre cucerirea Cupei

Probabil cel mai dezechilibrat duel din cele două prime zile ale Cupei României la volei feminin s-a dat între campioana țării, CSM Volei Alba Blaj și CSU Medicina Târgu Mureș, formație ajunsă printr-o conjunctură favorabilă în sferturile competiției. Medicina a profitat de neprezentarea Medgidiei la turneul final, din motive medicale și a câștigat în faza I cu 3-0 la “masa verde”.

Diferența mare de valoare în favoarea trupei din Mica Romă s-a văzut din start, cu toate că Mureșul a ținut aproape până la 5-6. Blajul s-a desprins la 5-15, după care la 6-19, înainte să câștige primul set cu 9-25, în doar 17 minute!

Situația s-a îmbunătățit treptat pentru Medicina, care a rezistat cu brio în setul secund până la 12-13, de unde Alba Blaj a preluat inițiativa, formându-și un avantaj inițial de șase puncte, 13-19, după care a crescut la +8, scor 15-23, în cele din urmă terminându-se cu 16-25.

Parțialul al treilea a fost și cel mai strâns, Blajul forțând doar cât era nevoie ca să nu cedeze surprinzător mai multe puncte decât și-ar fi dorit. După ce a condus cu 8-6, Medicina Tg. Mureș s-a văzut întoarsă pe parcurs, iar de la 11-14 încolo, campioana țării și-a putut menține un avantaj constant. Setul s-a terminat cu 19-25, iar meciul cu 0-3, în doar 61 de minute, fiind cel mai scurt de până acum. Alba Blaj merge după cum era de așteptat în semifinale, fără să întâmpine deloc probleme în faza sferturilor.

Sara Pavlovic (9 puncte, Medicina) și Ioana Baciu (15 puncte, Blaj) și-au ajutat echipele cu cele mai multe puncte.

Dinamo, ultima care obține biletele pentru semifinale după meciul zilei

Faza sferturilor de finală s-a terminat cu cel mai tare meci al zilei, disputa dintre Dinamo București și FC Argeș Pitești. Violetele erau pregătite pentru o nouă surpriză, după ce au eliminat joi seara mai bine cotata CSM Lugoj.

Cum era de așteptat, startul partidei a fost sub semnul echilibrului, deși Dinamo s-a distanțat o perioadă la trei puncte, 10-7, 14-11 sau 15-12, Piteștiul a găsit mereu resursele necesare să egaleze. Formația viola chiar a preluat conducerea la 17-18, dar punctul în plus pe tabelă nu a rezistat mult timp, Dinamo egalând și preluând iar avantajul. Totuși, FC Argeș a avut prima minge de set, la 23-24, neutralizată de bucureștence de două ori, înainte ca fetele Cristinei Zamfir să se impună la 25-27.

Setul pierdut a adus trezirea in tabăra dinamovistă, elevele lui Milos Gavrilovic dominând într-o manieră categorică parțialul secund. După 7-3 inițial, urmat de 14-6, Dinamo a rupt setul total, câștigând în cele din urmă cu 25-10!

Argeșul a fost de nerecunoscut și în actul al treilea, pe care l-a început cu un dezastruos 10-1, urmat de 15-3 în favoarea lui Dinamo. Deși a recuperat multe puncte în partea secundă a setului, formația din Pitești și-a spălat păcatele doar parțial, venind de la 20-9 la 25-18 după ultimul atac.

Setul al patrulea a adus iar echilibrul din primul, cu toate că Dinamo s-a distanțat la început cu 11-7. FC Argeș a recuperat imediat, egalând la 12, înainte să preia conducerea la 12-13. Din nou însă partea secundă a parțialului a aparținut formației alb-roșii, ducându-se de la 15-15 la 19-16. Dinamo a luat și acest set, scor 25-21 și după 3-1 la general, completează careul de ași al Cupei României, unde au ajuns primele patru echipe la finalul sezonului intern precedent.

Programul semifinalelor:

CSM Târgoviște – CSM Volei Alba Blaj (ora 14, în direct pe TVR 3)

CS Știința Bacău – Dinamo București (ora 17, în direct pe TVR Cluj)

Foto: Ovidiu Bujor

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...