fbpx

Select Page

CSM Oradea produce primul eșec stagional pentru U-BT și se califică în finala Cupei României

by | Mar 8, 2021 | Sport, Național | 0 comments

cupei romaniei

CSM Oradea a devenit a doua finalistă din ediția acestui an a Cupei României la baschet masculin, după 89-81 împotriva gazdelor de la U-BT Cluj-Napoca.

U-BT: Wright – Edwards – Vida – Grasu – Stipanovic

Oradea: Watson – Fometescu – Holt – Zekovic – Valeika

Debutul partidei a adus coșuri de ambele părți, clujenii fiind cei care au avut în mai multe rânduri avantaj de trei puncte (5-2, 8-5, 11-8), replica orădenilor venind de la Giordan Watson. Dragan Zekovic și David Vida au continuat lupta de la mare distanță, cu câte o treiță, Holt restabilind egalitatea la 16. Orădenii au trecut apoi în avantaj, 16-20, dar avantajul nu a durat mult timp, scorul fiind întors de clujeni, 22-20, dar tot “Leii Roșii” au terminat pe plus primul sfert, 24-25.

Gazdele au egalat în două rânduri, la 25 și 28, înainte să preia din nou conducerea, 31-28. S-a format chiar o distanță de două posesii, 34-28. Diferența a scăpat de control în următoarele minute, spre bucuria alb-negrilor, care au mers la 45-36 și 48-39, iar în cele din urmă la cabine au intrat cu 54-44. Marquis Wright (13) și Giordan Watson (15) au reușit cele mai multe puncte după două sferturi, Clujul având procentaje peste medie, cu 73% la nivelul aruncărilor și 64% de la mare distanță, pe lângă 13-8 în ceea ce privește assist-urile!

Oradea s-a trezit în sfertul al treilea, pe care l-a început cu un run de 14-3 și Stephen Holt și-a înscris ambele aruncări libere, pentru 57-58! Clujul a replicat prin Edwards și Vida, trecând iar în față la 61-58. Adversarele s-au alternat la conducere în ultimele trei minute ale sfertului, dar după tripla lui Richard la 64-62, Green a găsit răspunsul și a stabilit scorul acestui parțial, 64-64. Orădenii au izbutit un sfert extrem de bun, câștigat cu 20-10!

Sfertul decisiv a pornit cu coșuri de ambele părți, însă bihorenii au avut timp mai mult de respiro, la 70-74, printr-un lay-up semnat pe Watson, după o minge „furată” de la Richard. “Studenții” au revenit la un punct, 79-80, dar nu au făcut decât să enerveze “leii”, tandemul Zekovic-Watson urcând scorul la 79-85, cu 57 de secunde rămase. Oradea a profitat de mingile pierdute în ultimul minut de U-BT și s-a impus cu 81-89, calificându-se în finala Cupei României!

Marquis Wright a reușit un nou meci foarte bun pentru U-BT, cu 21 de puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, fiind urmat de Patrick Richard (15 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive) și Andrija Stipanovic (12 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri).

Giordan Watson a fost omul partidei, cu 30 de puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, fostul conducător de joc al celor de la U-BT conducându-și echipa spre finală. Watson a fost urmat de Stephen Holt și Nikola Markovic, cu câte 12 puncte.

CSO Voluntari și CSM Oradea va fi meciul cu trofeul pe masă din ediția 2021 a Cupei României, partida urmând să se dispute marți de la ora 19!

Foto: Ovidiu Bujor

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...