fbpx

Select Page

Curiozități din lumea larga și istorie – Omul Elefant

by | Oct 31, 2020 | Diverse, Magazin | 0 comments

omul elefant

Omul elefant – Joseph Merrick – Povestea tragică a unui băiat care își dorea să fie la fel ca ceilalți.

Joseph Merrick a purtat această poreclă de-a lungul vieții sale scurte și dureroase. Însă povestea întreagă a acestui om este pe atât de șocantă, pe cât este de tragică.

56040f03ffa9a4121b4fb78e647230ce
Sursa foto: Internet

Imaginează-ți că ești părinte și că ai un băiețel frumos și sănătos. Și apoi, imaginează-ți că, de la vârsta de cinci ani, înfățișarea copilului tău se schimbă într-un fel grotesc.

Buzele lui, odată perfecte, se umflă. Pielea lui roz se îngroașă și capătă o nuanță bolnăvicioasă de cenușiu. Din frunte îi iese o umflătură misterioasă.

Un sac de carne îi atârnă de ceafă. Amândouă picioarele îi cresc anormal de mari. Mâna lui dreaptă devine diformă și noduroasă.

Mâna sa stângă, încă perfect normală, nu face decât să scoată în evidență transformarea sa în ceea ce lumea va privi ca fiind o monstruozitate umană.

Joseph și Marry Jane Merrick au trecut prin această experiență îngrozitoare în cazul primului lor născut.Îți aduci aminte de momentul în care erai însărcinată și ai mers la bâlci. Mulțimea de oameni te-a împins către o paradă a animalelor, care se desfășura în apropiere.

Un elefant se ridică pe două picioare și, pentru un moment, ești prinsă sub picioarele lui și îți este teamă pentru viața ta și a copilului tău.

Așa că îi spui copilului tău că acesta este motivul pentru care corpul lui se deformează văzând cu ochii, motivul pentru care nu arată precum ceilalți copii și pentru care trece prin asemenea dureri îngrozitoare.

Aceasta este povestea pe care tânărul Joseph Merrick a auzit-o din gura mamei sale. Mai târziu, el avea să fie cunoscut drept omul-elefant.

Merrick a fost convins până în ziua morții că întâmplarea de mai sus era cauza tuturor problemelor sale fizice.

Josephmerrick1889
Omul Elefant – Joseph Merrick

PS: Cunoașteți curiozități din lume ce ar trebui împărtășite și celorlalți? Scrieți-ne pe adresa redacției accesând acest link.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Untold – Magia muzicii și aventura verii

Festivalul Untold aduce împreună mii de suflete pentru o experiență muzicală și culturală unică Cetatea Clujului, România - În mijlocul verii, când...

Chris Norman va concerta la Sala Palatului pe 6 Noiembrie

Chris Norman a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca După ce a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca, Radu Groza a declarat: ”Chris Norman...

Recenzie Vikingul(2022)

Un film excepțional, cu o distribuție stelară am putea spune, recomandat în special celor ce rezistă la imagini grafice, chiar grotesc și...

Historia – Viața în România după 1918

In intervalul 29 noiembrie 1918 - 4 septembrie 1940 la conducerea ţării au fost 30 de cabinete cu tot atâţia prim-miniştri Viaţa oamenilor obişnuiţi...
%d