fbpx

Select Page

Defrișări ilegale și mafia cu epoleți

by | May 14, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

defrișări suceava ilegal

Pădurile din România dispar,

se vede cu ochiul liber acest lucru. În fiecare zi, camioane pline cu material lemnos brut, sunt înâlnite pe șoselele țării. Președintele executiv al SNPR DECUS (Sindicatul Național al Polițiștilor din România – Decus) ne-a trimis un material de al său, material acid ca multe altele, prin care ne relatează fapte din teren. Cu toate că în ultima perioadă, acesta a primit diferite amenințări cu dosare penale fabricate și chiar a primit amenzi pentru ceea ce declară în public pentru simplul fapt că este o persoană care deranjează foarte mult.

După cum spune pe pagina sa de Facebook, el va continua seria dezvăluirilor cu riscul de a fi amendat din nou, cum a fost amendat și în trecut, pentru simplul fapt că a folosit termeni ¨neadecvați¨. Un material despre o amendă primită recent, este dezvoltat în publicația on-line www.ziarulincomod.ro.

– Bogdane, am fost azi-noapte în filtru, cred că peste o sută de camioane cu lemn am controlat, culmea, toate cu acte în regulă. Dar e incredibil cât se taie, niciodată în 10 ani nu am văzut atâta lemn cărat, îmi povestea zilele trecute un coleg de la rutieră.

ne povestește Bogdan Bănică un dialog avut cu un coleg de la rutieră.

Cum dispar pădurile din România? Cu acte în regulă. Şi bineînţeles, cu complicitatea factorilor de conducere şi control pe linie silvică, altfel e imposibil.

În articolele din presa centrală s-a menţionat despre informaţiile făcute publice de mine cu privire la unele suspiciuni de acte de corupţie comise de şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, comisarul-şef de poliţie CLIM MARIAN (foto 1).
La câteva zile, şeful lui Clim, comisarul-şef MONOR DUMITRU, îmi trânteşte o amendă de 500 lei pentru o postare din luna IANUARIE (!), asta după ce am refuzat să şterg informaţiile distribuite în spaţiul public referitoare la subalternul său (foto 2).
Toate bune şi frumoase până aici, am contestat amenda şi voi câştiga în instanţă.

⚠️ Am început însă culegerea de informaţii şi investigaţiile pe cont propriu, încercând să aflu cauza înverşunării acestor doi “baroni înstelaţi ai lemnului” (pot să le spun aşa?).
Informaţiile primite acum o lună îmi indicau faptul că un anume CLIM ARMAND-ALIN a obţinut “prin concurs” funcţia de economist stagiar la Ocolul Silvic Fălticeni (foto 3). Nu, nu este coincidenţă de nume. Aţi ghicit, CLIM MARIAN, şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava ş𝗶-𝗮 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮𝘁 𝗳𝗶𝘂𝗹 tocmai la Ocolul Silvic Fălticeni. Ce face tata în teren, acoperă odrasla în acte, ar zice unii. ‼️🤬

Iar Ocolul Silvic Fălticeni are în arondare şi comuna Cornu Luncii, unde fiinţează SC ADE-PAUL SRL, cu obiect de activitate 𝘁ă𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 ş𝗶 𝗿𝗶𝗻𝗱𝗲𝗹𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗲𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 (foto 4), de unde are bucurii şeful lui CLIM MARIAN, recte MONOR DUMITRU, cel care mi-a aplicat cu destoinicie amenda pentru cuvinte jignitoare.

Şi ca cercul să fie închis, mai aflu şi de legături de rudenie/prietenie la cataramă între acest nemernic CLIM MARIAN şi moşi Martini, ofiţeri superiori din cadrul DGA Suceava, dar şi din Garda Forestieră Suceava, care ar avea implicit orbul găinilor în ceea ce îl priveşte. Probabil de asta nici nu s-a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava (inexistent de altfel) la apariţia informaţiilor în spaţiul public. Zic şi eu…

Nu am aflat de nicio demisie de onoare (ar fi fost paradoxal…), pe criteriul integrităţii instituţionale, aşa că am fost nevoit să sesizez instituţiile de la nivel central cu privire la aceste încrengături de tip mafiot, de care am luat cunoştinţă tocmai din interior. Poliţie-DGA-Garda Forestieră.

ne povestește Bogdan Bănică în continuare pe pagina sa de Facebook.

Tot pe pagina sa de Facebook, ne face public și o sesizare înaintată către DNA (Direcția Națională Anticorupție), trimis către e-Mail-ul instituției ieri seară:

📌 de la: decus.suceava@yahoo.com
📌 către: Direcţia Naţională Anticorupţie anticoruptie@pna.ro
📌 13.05.2020, ora 21.40

Nr. 656/SV/13.05.2020 Suceava
Ex. nr. ___/2

Către,
𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖Ţ𝗜𝗔 𝗡𝗔Ţ𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟Ă 𝗔𝗡𝗧𝗜𝗖𝗢𝗥𝗨𝗣Ţ𝗜𝗘

Subscrisul Sindicatul Național al Polițiștilor din România “DECUS”, organizație sindicală legal constituită și afiliată la Federația Națională a Sindicatelor din Poliție “SED LEX”, reprezentativă la nivelul grupului de unități al Ministerului Afacerilor Interne, conform Sentinței Civile nr. 3 Rep. din 11.05.2016, pronunțată de Tribunalul București, cu sediul în Sibiu, strada Școala de Înot, bl. 3, sc. A, ap. 10, jud. Sibiu, prin președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România “DECUS” – BOGDAN BĂNICĂ, polițist criminalist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, cu sediul ales pentru comunicarea răspunsului dvs. în Suceava, Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava – Serviciul Criminalistic și prin poștă electronică la adresa office@snprdecus.ro,
În temeiul Legii nr. 62/2011, a Dialogului Social, ACORDULUI COLECTIV privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu statut special – polițiști din Ministerul Afacerilor Interne nr. 9968/05.04.201, precum și a art. 51 din Constituția României și reprezentând interesele membrilor noştri de sindicat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne
respectuos vă aducem la cunoştinţă

U R M Ă T O A R E L E :

În cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, funcţia de şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice este ocupată de comisarul-şef de poliţie CLIM MARIAN, aflat sub comanda şefului Serviciului de Ordine Publică, comisar-şef de poliţie MONOR DUMITRU.
În cursul lunii aprilie a.c. am intrat în posesia unor informaţii care suspicionează infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora referitoare la CLIM MARIAN, informaţii pe care le-am făcut publice la data de 04.04.2020 pe pagina personală „Bogdan Bănică” a reţelei de socializare Facebook:

Cu toate că articolul a fost preluat în mass-media de la nivel local şi central, (ex. https://www.ziarulincomod.ro/politist-amendat-dupa-ce-a-f…/… ), structura teritorială a DGA, respectiv Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava nu s-a sesizat din oficiu, ignorând cu vădită rea-credinţă aspectele menţionate.

Menţionez faptul că deţin informaţii potrivit cărora fiul comisarului-şef de poliţie CLIM MARIAN (şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava), respectiv CLIM ARMAND-ALIN, a ocupat “prin concurs” la data de 13 ianuarie a.c. funcţia de economist stagiar la Ocolul Silvic Fălticeni.
Faţă de cele de mai sus, având în vedere şi informaţiile privind legături de rudenie între comisarul-şef de poliţie CLIM MARIAN şi ofiţeri superiori din cadrul DGA-SJ Suceava, dar şi cu factori de conducere din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, respectuos vă solicităm

U R M Ă T O A R E L E :

1. Să efectuaţi cercetări privind legalitatea “concursului” din data de 13.01.2020 organizat la Ocolul Silvic Fălticeni, în urma căruia fiul comisarului-şef de poliţie CLIM MARIAN a obţinut postul de economist stagiar.
2. Să dispuneţi măsuri informativ-operative cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora comisarul-şef de poliţie CLIM MARIAN, şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava este suspicionat de acte de corupţie şi/sau asimiliate acestora.
3. Să dispuneţi măsuri informativ-operative de verificare a informaţiilor potrivit cărora comisarul-şef de poliţie MONOR DUMITRU, şeful Serviciului de Ordine Publică şi şeful nemijlocit al lui CLIM MARIAN, obţine foloase ilicite de la SC ADE-PAUL SRL, CIF RO038735697 arondată Ocolului Silvic Fălticeni, ce are ca obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului.
4. Să investigaţi şi să ne comunicaţi rezultatul verificărilor cu privire la legăturile de rudenie între comisarul-şef de poliţie CLIM MARIAN şi ofiţeri superiori din cadrul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava precum şi cu angajaţi cu funcţii decizionale din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Solicităm înaintarea răspunsului dvs. și în format electronic pe adresa de mail a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS – Organizația Teritorială Suceava: decus.suceava@yahoo.com.
În speranța unei bune colaborări, vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate privind o bună relaționare cu instituția condusă de dumneavoastră, bazată pe respectarea prevederilor legale și respect reciproc.

Cu deosebită considerație,
Preşedinte executiv
Sindicatul Național al Polițiștilor din România
SNPR DECUS,
Bogdan Bănică

⚠️P.S. Comisia Europeană a demarat procedura de infringement pentru eşecurile sistemice în formă continuată ale autorităţilor din România cu privire la protecţia pădurilor.
⚠️P.S.1 Am înaintat petiţia şi către Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Generală de Protecţie Internă şi Romsilva.

 

 

Sursa articolului și a fotografiilor: Bogdan Bănică , Președinte executiv  Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Președinte executiv SNPR DECUS Suceava, Criminalist în Cadrul IPJ Suceava

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d