fbpx

Select Page

Este sau nu Coronavirus fabricat în laborator?

by | Jun 9, 2020 | Internațional, Actualitate | 0 comments

coronavirus

Declarații noi privind originea coronavirus au fost demontate de către experți.

Potrivit revistei Forbes, autorii unui studiu pentru vaccin Norvegiano-Britanic, studiu acceptat și publicat de către cambridge.org, au apărut unele suspiciuni potrivit cărora, proteina care permite coronavirus-ului să se atașeze pe celulele umane, ar fi inserate artificial în laborator.

Potrivit revistei Forbes, cercetătorul norvegian și oncologul britanic pretind că au descoperit ¨secțiuni adăugate artificial pe suprafața receptorilor SARS-CoV-2¨ care explică cum virusul interacționează asupra celulelor umane.

Pe de altă parte, cercetători în virologie din întreaga lume, declară că secțiuni similare apar în mod natural și la alți viruși.

Declarațiile de infectare accidentală din laborator, puse sub lupă

Sir Richard Dearlove, care a fost șeful MI6(Servicii de informație britanice) în perioada 1999 – 2004, a declarat pentru Daily Telegraph că cercetările celor doi, Sørensen și Dalgleish, arată că pandemia de coronavirus, ar avea ca sursă Institutul de Virologie din Wuhan – China.

cercetator coronavirus norvegian

Cercetătorul norvegian Birger Sørensen

Foto: www.vg.no

oncolog britanic coronavirus

 

Oncologul Britanic Angus Dalgleish

Foto: www.medigense.com

Acesta a adăugat în declarația sa, că este puțin probabil ca virusul să fi fost eliberat din laborator în mod deliberat, dar China a încercat să mușamalizeze pandemia de coronavirus încă de la început.

Surse de informații din MI5 au demontat ideea că coronavirusul ar proveni din laborator, criticând declarațiile lui Dearlove ca fiind ¨zvonuri conspiraționiste¨, potrivit cotidianului Britanic Times of London. MI5(Serviciu Britanic de informații) a catalogat informațiile lansate în presă despre coronavirus că ar proveni din laborator ca fiind ˝Fake News¨.

 

Dearlove a mai fost criticat în trecut în Ancheta Chilcot în ce privește războiul din Irak, pentru promovarea ¨informațiilor eronate¨.

De când coronavirus a atins și Statele Unite, oficiali din administrația prezindențială Trump, au amplificat și lansat zvonuri cum că coronavirus ar proveni din laboratorul din Wuhan. Totuși, cercetătorii din domeniul sănătății publice au conectat primele apariții ale virusului, în piața de animale din Wuhan.

Managementul Institutului de Cercetare Virusologică din Wuhan, a declarat pentru Televiziunea Publică Chineză, că asemenea ipoteze sunt ¨fabricate în totalitate¨ și că laboratorul a avut primul contact cu virusul SARS-CoV-2, abia când au primit mostre de la pacienți care prezentau simptomele unei infectări asemănătoare cu pneumonia în Decembrie anul trecut.

 

Declarațiile controversate puse sub lupă

Fost șef MI6

Fostul Șef MI6 Sir Richard Dearlove

Foto: The Herald

Lucrările lui Sørensen și Dalgleish contrazic consensul științific internațional, potrivit căruia deși pandemia coronavirusului își are originea în Wuhan, nu există nici o dovadă că a fost conceput artificial.

O analiză a primilor 41 de pacienți cu Covid-19 publicată în jurnalul medical Lancet a constatat că, în 27 de cazuri, a existat o expunere directă pe piața Wuhan, deși nu cu primul caz cunoscut. Organizația Mondială a Sănătății a lansat de atunci îndrumări către cei care lucrează și vizitează astfel de piețe, pentru a reduce transmiterea animal-om a agenților patogeni emergenți.

Autorii raportului susțin, de asemenea, lipsa de mutatie in virusului de la descoperirea sa, sugerează că a fost deja adaptat la om. Cu toate acestea, au existat mai multe studii publicate care au notat evoluția și mutația printre tulpinile SARS-CoV-2.

Sørensen a declarat radiodifuzorului norvegian NRK că virusul are proprietăți care diferă foarte mult de SARS, un alt coronavirus și nu a fost niciodată detectat în natură. El a afirmat că China și Statele Unite au colaborat timp de mai mulți ani la cercetarea coronavirusului prin studii de „câștig de funcții”, în care pot fi îmbunătățite patogenitatea sau transmisibilitatea potențialilor agenți patogeni pentru a le înțelege mai bine.

Gunnveig Grødeland lucrează ca cercetător în domeniul vaccinurilor la Universitatea din Oslo. Într-o mustrare a interviului inițial, ea a declarat pentru NRK că ceea ce Sørensen a numit secvențe inserate nu poate fi luat ca dovadă a unei origini non-naturale:

„Veți găsi acest lucru și în alte câteva virusuri, inclusiv HIV. Am văzut, de asemenea, ceva similar în alte coronavirusuri. “

Alte voci de frunte în comunitatea științifică și lupta împotriva pandemiei au respins afirmațiile conform cărora coronavirusul a fost creat de om. Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA, a declarat că nu există dovezi științifice pentru aceste afirmații, în timp ce cercetătorii de frunte ai Organizației Mondiale a Sănătății și ai Laboratorului Național Galveston au respins și zvonurile.

Raportul a fost în respins în prealabil

The Telegraph a afirmat că studiul a fost inițial respins de mai multe reviste academice, inclusiv „Natura“ și „Jurnal of Virusologie“, care indică faptul că acestea consideră articolul nepotrivit pentru publicare. Sørensen a susținut că studiul inițial a legat dezvoltarea vaccinului la cercetarea de origine și că de atunci au împărțit cercetarea. El a susținut că un al doilea studiu cu mai multe detalii despre originea virusului va fi publicat în curând.

Gunnveig Grødeland cercetător

Gunnveig Grødeland – Cercetător de vaccin la Universitatea din Oslo

Foto: www.nrk.no

Raportul publicat în Revizuirea Trimestrială a Biofizicii explică motivele pentru dezvoltarea Biovacc-19, un vaccin candidat pentru COVID-19, care este acum în dezvoltare preclinică avansată. Sørensen are un interes financiar pentru Immunor, compania norvegiană din spatele vaccinului.

EURO U21 – Elveția versus Italia a doua etapă a grupei D

Grupa D EURO U21 Elveția 2 - 1 Italia În cea de-a doua etapă din grupa D a EURO U21, Italia a reacționat după înfrângerea controversată din prima...

EURO U21 – Franța câștigă primul meci al grupei de la EURO 2023

EURO U21 a debutat pe Cluj-Arena cu meciul dintre Franța și Italia Campionatul european de fotbal EURO U21 a debutat pe stadionul Cluj Arena cu un...

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League de FC Pyunik Yerevan Campioană incontestabilă în ultimele sezoane ale ligii întâi, CFR Cluj...

Mihai Silvășan, locul 3 în topul celor mai buni antrenori în Basketball Champions League

Prestația excelentă a lui U-BT Cluj în actuala stagiune de FIBA BCL nu a trecut neobservată de specialiști, care au lăudat adesea jocul prestat de...