fbpx

Select Page

FINAL 8 CRBM – SFERTURILE DE FINALĂ

by | Mar 6, 2021 | Național, Sport | 0 comments

final 8 crbm

Cluj-Napoca găzduiește Final 8 CRBM

Cluj-Napoca găzduiește pentru al treilea an consecutiv turneul final al Cupei României la baschet masculin. De data aceasta, în BTarena se desfășoară un Final 8, spre deosebire de anii precedenți, când aveau loc doar semifinalele și finala.

Calificare dramatică pentru CSO Voluntari

Voluntari: Hickey – Badiu – Joseph – Moldoveanu – Barro

Pitești: Gheorghe – Jeremic – Măciucă – Bishop – Jevtovic

Ilfovenii au debutat tare, cu 8-3 sau 10-5, dar Piteștiul a putut reveni la o singură posesie, 12-11. Rămânerea în coasta Voluntariului nu a durat mult, iar Vlad Moldoveanu și compania s-au desprins iar la +5, înainte să termine în avantaj de două posesii primul sfert, 23-19.

În ciuda unui dezavantaj simțitor pe tabelă (26-19 sau 28-21), formația viola s-a trezit în sfertul doi, când a egalat la 28. Jeremic și-a dus echipa în avantaj ulterior, 31-32, înainte ca prima parte a meciului să se termine cu un buzzer beater semnat de Gary Talton, 37-42 la pauza mare.

Continuarea a venit cu un run impresionant pentru CSO Voluntari, 14-2, pentru a se face 51-44 pe tabelă. Piteștiul și-a găsit mai greu cadența pe atac, însă a putut reveni la o singură posesie spre final, prin reușitele lui Bishop și Gheorghe, 58-56.

Dacă sfertul trei a fost dominat de ilfoveni, ultimele 10 minute au pornit excelent pentru BCMU, care a condus chiar cu +9, scor 58-67, după un slam dunk reușit de Fitzpatrick. Avantajul violeților a durat câteva minute bune, 68-74, însă cele 74 de puncte marcate s-au dovedit a fi ultimele pentru Pitești.

Ultimele două minute au aparținut ilfovenilor, iar Malcolm Lee a fost faultat pe o aruncare de trei, cu puțin peste două secunde din meci, iar americanul și-a transformat toate liberele, pentru 75-74. Argeșenii nu au putut replica cu coș, Jevtovic semnând un airball și CSO Voluntari devine prima semifinalistă, după un final dramatic de partidă.

Principalii marcatori: Voluntari – Hickey (16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Barro (14 puncte, 8 recuperări), Moldoveanu și Joseph (11 puncte) / Pitești – Tudor Gheorghe (15 puncte, 4/4 de la distanță, 3 recuperări, 5 pase decisive), Jeremic și Bishop (14 puncte)

Thriller de două ore între Craiova și Steaua! Oltenii au avut câștig de cauză

DSC1698
Foto: Emi Turbuc

Craiova: Filipovic – Diculescu – Pratt – Henson – Țibîrnă

Steaua: Mandisodza – Mandache – Vîrnă – O’Brien – Vranes

Craiovenii și-au respectat statutul de favorită în debutul meciului, când au condus în totalitate, cu o singură excepție. Mo Pratt s-a distrat cu defensiva militarilor, multe atacuri fiind finalizate cu slam dunk-uri simple singur cu coșul, fiind 18-8 pentru Craiova la finalul sfertului inaugural.

Steaua a redus diferența la jumătate, 21-16, prin Creek, dar Craiova s-a dus iar la +10, de data aceasta chiar 12 puncte diferență. Mo Pratt a punctat, din afara arcului de cerc, 31-19, situație îmbunătățită de Oprean (34-21). Finalul primei reprize a fost al steliștilor, care au revenit la șapte puncte, 34-27 scorul pauzei.

Leii Băniei au venit total schimbați după pauză, fiind de nerecunoscut momente bune, fapt ce le-a permis bucureștenilor să vină la -5, scor 40-35, înainte să se egaleze situația, 45-45. Kenneth Brown a adus coșul cu câteva secunde înainte de final și ultimul sfert se anunța incendiar.

CSA Steaua s-a ținut excelent în primele minute din decisiv, 49-49 sau 52-52, înainte ca Pratt s-o readucă pe Craiova din nou în avantaj cu o treiță, 55-52. Militarii au menținut echilibrul și au găsit mereu drumul spre egalitatea pe tabelă. Goran Filipovic avea șansa să câștige meciul pentru olteni, dar a ratat, și cu 57-57 la finalul celor 40 de minute, jocul a mers în prelungiri!

Prelungirile au pornit excelent pentru Steaua, cu plus cinci pe tabelă (57-62), dar Craiova a revenit la o singură posesie de câteva ori. Restabilirea egalității a venit prin Pratt, cu o triplă mare (67-67). Craiova a preluat conducerea, 69-67, dar s-a apărat prost la Brown, care a fost fautat și a trecut la linia de fault cu 5 secunde înainte de final. Americanul și-a transformat doar două aruncări și după 69-69, s-a mers în continuare pentru a se stabili învingătoarea!

Spre deosebire de prima repriză de prelungiri, în a doua Craiova a avut inițiativa, 74-69, însă adversarii au egalat când era nevoie. În cele din urmă thriller-ul de două ore s-a terminat cu cu 82-78 pentru olteni, care au avut un final mai bun pe atac! SCM U Craiova devine a doua semifinalistă, și va juca duminică de la ora 17 cu CSO Voluntari.

DSC1765
Monyea Pratt, MVP-ul meciului dintre SCM U Craiova și CSA Steaua (Foto: Emi Turbuc)

Principalii marcatori: Craiova – Monyea Pratt (20 de puncte, 12 recuperări, 10 pase decisive), Payton Henson (19 puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri), Jonathan Person (16 puncte) / Steaua – Kenneth Brown Jr. (26 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive), Maurice Creek (13 puncte, 5 recuperări), Andrei Mandache (12 puncte, 6 recuperări)

CSM Oradea completează careul de ași, după o victorie la limită cu Timișoara

Oradea: Watson – Holt – Fometescu – Zekovic – Valeika

Timișoara: Mijajlovic – Mocrițchi – Brown – Komatina – Olah

Ultimul duel al sferturilor a debutat excelent pentru bănățeni, cu Alex Olah semnând 8 din cele 13 puncte ale Timișoarei în primele minute, scor 7-13. Avantajul de două-trei posesii s-a menținut pentru elevii lui Dragan Petricevic, care au condus chiar cu 9 puncte, ultimul coș al sfertului inaugural fiind reușit de Igor Mijajlovic, 17-26.

CSM Oradea și-a revenit din pumni și cu o serie de 7-0 s-a apropiat la 24-26. Avantajul minim al bănățenilor a rezistat câteva minute încă, până la 33-34, când “Leii Roșii” au preluat conducerea, 37-34. Tot Timișoara a avut ultimul cuvânt, Gajic marcând pentru 37-36, scorul pauzei.

Deși timp de patru minute după reluare violeții s-au menținut bine, ultima campioană a țării s-a desprins tot mai simțitor, prima dată la 51-43 (coș Markovic), apoi chiar la +10, prin același pivot sârb, scor 57-45. Timișoara a redus la jumătate avantajul orădenilor, dar în cele din urmă băieții pregătiți de Cristian Achim au intrat în sfertul decisiv cu avantaj important pe tabelă, 63-55.

Bihorenii și-au complicat soarta pentru ultimele 5 minute, după ce au condus și cu 65-55, permițând adversarei să preia conducerea, 70-71. Minutele de final au fost tensionate, Oradea făcând 77-73, înainte ca Mijajlovic să puncteze de la distanță cu 7 secunde rămase din meci. În cele din urmă CSM Oradea a câștigat la o posesie diferență, scor 79-76, cu două libere transformate de Broussard.

Principalii marcatori: Oradea – Stephen Holt (18 puncte), Giordan Watson (12 puncte, 6 recuperări), Dragan Zekovic (11 puncte, 2 recuperări, 3/3 de la distanță) / Timișoara – Alex Olah (19 puncte, 2 recuperări), Igor Mijajlovic (17 puncte, 2 recuperări, 8 pase decisive), Mirel Dragoste (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive)

Semifinalele vor avea loc duminică, în următoarea formulă: CSO Voluntari – SCM U Craiova (ora 17. 55) și U-BT Cluj-Napoca – CSM Oradea (ora 21)!

Foto: Emi Turbuc

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...