49 de studenți riscă exmatricularea de la Facultatea de Drept București
Conform Digi24, este vorba de un examen la Facultatea de Drept din București, care a avut loc la începutul acestei luni, respectiv în 2 Februarie. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus, cele mai multe instituții de învățământ mențin derularea cursurilor și a examenelor prin intermediul internetului.
„Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile.Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți. Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”
Declarația Decanului Facultății de Drept, Răzvan Dincă, pentru site-ul edupedu.ro
„Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”
conform unor surse ale site-ului edupedu.ro
Conform edupedu.ro studenții ar fi creat grupuri de Whats-App unde au făcut schimb de idei, moduri de a copia, chiar și cu filmulețe demonstrative. Decanul facultății a declarat că un astfel de comportament este inadmisibil, mai ales că vorbim de studenți care în viitor ar putea deveni procurori, avocați sau magistrați, meserii care ar trebui să promoveze dreptatea și corectitudinea.
O parte din studenți îl contrazic pe decan. Unii dintre ei au declarat pentru Digi24, că nu au auzir de o astfel de practică, dar pe de altă parte nici că ar fi dovezi în așa fel încât cei 49 de colegi vizați de ancheta internă a facultății să fie exmatriculați.
Parte din cei vizați de această anchetă internă de la Facultatea de Drept din București, spun că vor merge chiar în instanță, după caz, dacă se va merge mai departe cu decizia exmatriculării.
Având în vedere că acești studenți vor fi promotori ai dreptății și corectitudinii, copierea la examen nu face decât să dovedească incapacitatea unora de a progresa în acest domeniu.
Sursa foto: Wikipedia