fbpx

Select Page

FRF nu primște sume în plus sau în avans de la UEFA

by | May 5, 2020 | Național, Sport | 0 comments

Federatia Romana de Fotbal

FRF nu primește sume în plus sau în avans de la UEFA și nu plătește salarii din fondurile HatTrick

Federația Română de Fotbal clarifică situația de fapt în urma informațiilor false vehiculate în spațiul public pe tema comunicatului UEFA din 27 aprilie 2020.

Din dorința de a furniza date corecte atât membrilor FRF,  cât și suporterilor fotbalului românesc, facem următoarele precizări:

  • Federația Română de Fotbal și nici una dintre cele 55 de asociații naționale afiliate UEFA nu au primit și nici nu au fost anunțate că vor primi vreun euro în plus față de sumele prevăzute anterior contextului pandemic prin programul HatTrick. Pe 27 aprilie 2020, UEFA a comunicat doar suspendarea parțială a condițiilor de raportare pentru o parte din fondurile din programul HatTrick, dacă destinația acestora va fi schimbată.
  • În prezent nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal și nici plăți cu această destinație specifică.
  • FRF nu încasează niciun euro în avans. UEFA va livra aceeași sumă de bani la aceleași termene prevăzute anterior pandemiei.
  • FRF nu a utilizat vreodată, din 2014 până în prezent, și nici nu va utiliza sume provenite din programul HatTrick pentru plata salariilor. Destinațiile acestor fonduri au fost și vor rămâne mereu susținerea și dezvoltarea fotbalului românesc. Amintim că FRF investește prin fondurile atrase din mediul privat și de până la șase ori mai mulți bani decât sumele oferite de UEFA pentru competiții, loturi naționale, dezvoltarea arbitrajului etc. Aceste realități pot fi verificate prin raportările anuale pe care FRF le face către forul continental.

În acest context extrem de dificil cauzat de pandemie și consecințele ei, obiectivul fundamental al FRF este asigurarea sustenabilității tuturor competițiilor pe care le organizează (peste 50 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază) și asigurarea unui program competițional și de pregătire la nivel înalt pentru toate cele 17 loturi naționale.

Acest obiectiv a fost comunicat membrilor FRF cu ocazia fiecărei videoconferințe organizate de administrația federală în ultimele zile, fiind împărtășit de marea majoritate a membrilor afiliați.

Comunicat oficial FRF.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...