fbpx

Select Page

Personalitățile zilei de 4 Mai

by | May 4, 2020 | Cultură, Magazin | 0 comments

istorie

Astrologic, ziua de 4 Mai reprezintă Ziua Sprijinului Ocrotitor

Despre persoanele născute în această zi, autorii cărții Ziua ta de naștere – Garry Goldschneider și Foost Elffers – ne împărtășesc următoarele:

Cei născuți în această zi au menirea să împartășească semenilor învățătura dobândită prin studiu sau prin experiență. Fie că sunt sau nu profesori, vor ști să o transmită tuturor celor care vin anume să învețe de la ei sau să le ceară sfatul.

Dintre moștenirile acestei zile face parte și gustul riscului, o tendință pe care oamenii născuți în această zi și-o descoperă relativ târziu, când îi încearcă o irepresibilă dorință de schimbare, în vederea continuării dezvoltării lor spirituale. Dar, departe de a se lăsa înrobiți de drogul jocului cu hazardul, calmi și mai degrabă conservatori, se vor dezice de latura lor de jucători.

Din cauza aerului lor de amabilitate și cordialitate, cei născuți în această zi pot fi luați uneori drept niște inși foarte accesibili sau lesne de condus. Au, însă, tăria lăuntrică de a nu permite nimănui să-i exploateze.

Au o fire stabilă, echilibrată și ocrotitoare, care îi atrage pe cei aflați în căutare de îndrumare și sprijin.

Sunt persoane pe care se poate conta: se țin de cuvânt și sar imediat în ajutorul altora. Își exprimă convingerile și principiile mai degrabă prin fapte decât prin vorbe.

PERSONALITĂȚILE NĂSCUTE ÎN ACEASTĂ ZI

BARTOLOMEO CRISTOFORI

Bartolomeo Cristofori di Francesco –

4 Mai 1655 – 27 Ianuarie 1731

Fabricant italian de instrumente muzicale cunoscut pentru inventarea pianului.

 Cristofori s-a născut la Padua în Republica Venețiană. Nu se știu multe despre prima parte a vieții sale. O poveste locală spune că a lucrat ca ucenic pentru marele creator de viori Nicolo Amati.

Surse materiale conservate despre Crisotofori, includ certificatele de naștere si deces, două testamente și câteva facturi emise către angajatorii săi.

 

BartolomeoCristofori
John Hanning Speke 1827 64 RMG F8616 cropped scaled

JOHN HANNING SPEKE

John Hanning Speke –

4 Mai 1827 – 15 Septembrie 1864

Explorator englez si Ofițer în British Indian Army (Armata Britanică Indiană) ce a condus trei expediții în Africa. Este asociat cu expedițiile de cercetare ale izvoarelor Nilului și este cunoscut ca fiind primul european care a ajuns la Lacul Victoria, unul din marile lacuri Africane.

 

 

ALTE PERSONALITĂȚI ALE ZILEI

 

Anghel Iordănescu – 4 Mai 1950 – 70 Ani – Fost fotbalist și antrenor al Echipei Naționale a României

Thomas Henry Huxley – 4 Mai 1825 – 29 Iunie 1895 – Biolog și antropolog englez, cunoscut și ca “Darwin’s Bulldog”

Mihaela Runceanu – 4 Mai 1955 – 1 Noiembrie 1989 Cântăreață româncă de muzică pop, profesor de tehnici vocale.

Surse: Cartea Ziua ta de naștere – Garry Goldschneider și Foost Elfers

             wikipedia.org

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Untold – Magia muzicii și aventura verii

Festivalul Untold aduce împreună mii de suflete pentru o experiență muzicală și culturală unică Cetatea Clujului, România - În mijlocul verii, când...

Chris Norman va concerta la Sala Palatului pe 6 Noiembrie

Chris Norman a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca După ce a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca, Radu Groza a declarat: ”Chris Norman...

Recenzie Vikingul(2022)

Un film excepțional, cu o distribuție stelară am putea spune, recomandat în special celor ce rezistă la imagini grafice, chiar grotesc și...

Historia – Viața în România după 1918

In intervalul 29 noiembrie 1918 - 4 septembrie 1940 la conducerea ţării au fost 30 de cabinete cu tot atâţia prim-miniştri Viaţa oamenilor obişnuiţi...