fbpx

Select Page

Personalitățile zilei de 6 Mai

by | May 6, 2020 | Cultură, Magazin | 0 comments

Personalitățile zilei de 6 mai

Astrologic, ziua de 6 Mai reprezinta Ziua Fanteziei Materiale

Pentru cei pasionați de numerologie sau astrologie, persoanele născute în ziua de 6 a lunii mai sunt conduse de numărul 6 și de planeta Venus. Deoarece oamenii conduși de numărul 6 atrag în mod magnetic iubirea și admirația, și pentru că Venus ( de asemenea guvernator în Taur) este puternic asociată interacțiunilor sociale, cei născuți  în 6 Mai lucrează în modinevitabil cu alții într-un context social. Adesea iubirea este tema dominantă a indivizilor conduși de numărul 6.

Despre persoanele născute în această zi, autorii cărții Ziua ta de naștere – Garry Goldschneider și Foost Elffers – ne împărtășesc următoarele:

S-ar putea spune că cei născuți în această zi cunosc felul cum lucrează fantezia și subconștientul. Această cunoaștere iese la iveală fie în capacitatea lor de a rezona empatic cu semenii, fie în aceea de a întruchipa visele acestora în postura de vedete. Profesorii, avocații, consilierii și părinții plini de sensibilitate și receptivitate care fac parte din prima categorie știu de minune să călăuzească oamenii prin  momente de criză și să-i ajute să-și înțeleagă motivația; reprezentanții celei de a doua categorii sunt obsedați de realizarea a ceea ce majoritatea nici măcar nu îndrăznesc să viseze, darămite să spere.

Pătrunderea procesului imaginativ este un talent special și trebuie valorificat cu înțelepciune. Dacă se va uza de el în mod amoral sau la întâmplare, cei astfel înzestrați vor ajunge să manipuleze oamenii ori să se avânte într-o carieră sau căsătorie care, de fapt, nu se potrivește cu destinul lor adevărat.

Cei născuți în această zi au deseori o copilărie dificilă și traumatizantă, pe care reușesc s-o  depășească datorită unei doze remarcabile de curaj și de tenacitate.

Pe de altă parte, nimeni nu înțelege mai bine decât ei comportamentul irațional al altora – îl intuiesc ca printr-un al șaselea simț. Se poate conta pe ei în momente de dificultate sufletească, pentru că știu să dăruiască din înțelepciunea și curajul lor.

PERSONALITĂȚI NĂSCUTE ÎN ACEASTĂ ZI

Sigmund Freud

Sigmund Schlomo Freud-

6 Mai 1856 – 23 Septembrie 1939

Neurolog Austriac, fondatorul Psihoanalizei, metodă clinică de tratament a patologiilor psihologice prin dialog între pacient si psihoanalist.

A terminat doctoratul la Universitatea din Viena în 1881. Până la completarea rezidențiatului, a fost numit Docent în neuropatologie și a devenit astfel profesor afiliat al universității în 1902.

Freud a trăit și muncit la Viena, a deschis un cabinet medical în 1886.

În 1938 a pțrțsit Austria de frica naziștilor.

A murit în exil în Marea Britanie în 1939

 

sigmunt freud

Ion Vlasiu

Ion Vlasiu – 6 Mai 1908 – 18 Decembrie 1997

După școala de arte și meserii de la Târgu-Mureș și-a continuat studiile la Academia de Arte Frumoase din Cluj (1928-1930) la clasa profesorului Romulus Ladea, școală pe care nu a absolvit-o, neavând bani să-și plătească taxele de studii. La 24 de ani avea deja prima expoziție personală de sculptură, care, ca și cele care au urmat, s-a bucurat de caracterizări pozitive în presa scrisă.

A fost sculptor, pictor și scriitor român, Profesor la Academia de arte frumoase din Timișoara și a lucrat ca redactorșef al revistei Arta.

 

Amadeo Giannini

Amadeo Pietro Giannini – 6 Mai 1870 – 3 Iunie 1949

American de origini italiene, fondator al Banc of Italy din San Francisco, care mai târziu a devenit cunoscuta Bank Of America.

Este recunoscut ca inventatorul serviciilor bancare moderne. Cel mai notabil este faptul că a fost printre primii bancheri care a deschis serviciile bancare și pentru americanii din pătura de mijloc a societății, și nu doar pentru cei din clasa superioară a societății, practici cunoscute ale acelor vremuri. A fost unul dintre pionierii structurilor companiilor de tip Holding și a înfiinnțat una dintre primele instituții trans-naționale.

Giannini a fondat Bank of Italy în San Francisco în 17 Octombrie 1904. Banca avea sediul într-un restaurant convertit în instituție pentru ¨simpli prieteni¨. Era o bancă nouă pentru emigranții muncitori, care erau ignorați de celelalte bănci. El oferea acestora servicii de cont bancar și împrumut bancar, caracterizându-și clienții după caracter și nu după avere.

amadeo pietro giannini

Ernst Ludwig Kirchner – 6 Mai 1880 – 15 Iunie 1938 – Pictor expresionist german, unul din fondatorii grupului ¨Die Brücke¨

Robert Edwin Peary – 6 Mai 1856 – 20 Februarie 1920 – Explorator american, primul care a ajuns la Polul Nord în 06.04.1909

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Untold – Magia muzicii și aventura verii

Festivalul Untold aduce împreună mii de suflete pentru o experiență muzicală și culturală unică Cetatea Clujului, România - În mijlocul verii, când...

Chris Norman va concerta la Sala Palatului pe 6 Noiembrie

Chris Norman a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca După ce a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca, Radu Groza a declarat: ”Chris Norman...

Recenzie Vikingul(2022)

Un film excepțional, cu o distribuție stelară am putea spune, recomandat în special celor ce rezistă la imagini grafice, chiar grotesc și...

Historia – Viața în România după 1918

In intervalul 29 noiembrie 1918 - 4 septembrie 1940 la conducerea ţării au fost 30 de cabinete cu tot atâţia prim-miniştri Viaţa oamenilor obişnuiţi...
%d