fbpx

Select Page

Personalitățile zilei de 7 Mai

by | May 7, 2020 | Magazin, Cultură | 0 comments

personalitati cultura aniversare comemorare

Astrologic, ziua de 7 Mai reprezinta Ziua Abnegației

Pentru cei pasionați de numerologie sau astrologie, persoanele născute în ziua de 7 a lunii mai sunt conduse de numărul 7 și de planeta Neptun. Deoarece Neptun este planetă acvatică, stăpânind viziunile, visele și fenomenele psihice, cei născuți în 7 Mai trebuie să se ferească de a pierde contactul cu realitatea. Aceasta este cu atât mai valabil pentru ei cu cât influența lui Venus (care guvernează în Taur) asupra lui Neptun ăi poate face ultraromantici și impresionabili. În mod tradițional, celor conduși de numărul 7 le plac schimbarea și călătoriile, ceea ce poate crea conflicte în cazul oamenilor născuți în această zi, care trebuie să fie aproape de baza lor stabilă de operații.

Despre persoanele născute în această zi, autorii cărții Ziua ta de naștere – Garry Goldschneider și Foost Elffers – ne împărtășesc următoarele:

Plini de devotament, cei născuți în această zi sunt în stare să se dăruiască total cauzei în care cred, indiferent daca este de natură religioasă, socială sau estetică. Deși banul nu-i interesează în mod deosebit, le place să se înconjoare de lucruri și să trăiască în confort. Poate tocmai pentru că nu încearcă să adune avere, țelurile lor idealiste le aduc numeroase daruri, recompense și moșteniri substanțiale.

Cu toții împărtășesc aceeasși dragoste pentru frumos și artă, în special pentru muzică, mai ales că, datorită influenței planetei Venus, pot avea voci remarcabile, trupuri senzuale și armonioase, ori o deosebită grație în miscări – sau măcar știu să le aprecieze la alții.

Femeile născute în 7 Mai se retrag în planul al doilea, cu o discreție care merge până la sacrificiul de sine. Totuși, în situații de tensiune și de anxietate, frustrările și emoțiile lor reprimate tind să reapară. Din fericire, aceste persoane sunt conștiente de comportamentul lor oarecum inegal și se străduiesc să-și rezolve problemele: cu un mic efort, devin mai calme, mai controlate și mai echilibrate.

Personalitățile de excepție au o ținută plină de eleganță și de demnitate, datorită căreia știu să inspire încredere și respect.

De regulă, cel mai bun profesor le este însăși viața, motiv pentru care și ei dau lecții celorlalți nu atât prin precepte și teorii, cât prin exemplul personal.

PERSONALITĂȚI NĂSCUTE ÎN ACEASTĂ ZI

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Pyotr Ilyich Tchaikovsky-

7 Mai 1840 – 6 Noiembrie 1893

 

Compozitor rus din perioada romantică. A fost primul compozitor rus care a lăsat o impresie de durată în lume prin muzica sa.

În ciuda succesului său, viața sa a fost dominată de crize personale și depresie. Factori contributivi la depresii, a fost separarea timpurie de mama sa, când a fost trimis la școală cu internat, urmată de moartea mamei sale. Mai apoi a murit cel mai apropiat prieten și coleg al său, Nikolai Rubinstein, după care a urmat colapsul relației sale din viața adultă, după 13 ani, relație cu văduva bogată Nadezhda von Meck, care era sponsorul său chiar dacă nu s-au întâlnit niciodată în persoană.

Homosexualitatea sa, pe care a încercat să o țină privată, a fost considerat în mod tradițional, de asemenea ca un factor important al vieții sale tulburate, dar o parte din muzicologi nu îi conferă mare importanță acestui fapt.

 

Tchaikovsky

Sidney Altman

Sidney Altman – 7 Mai 1939 –

 American de origini canadiene, renumit biolog molecular, profesor de cel mai înalt rang în biologie moleculară, celulară și de dezvoltare și profesor de chimie la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii.

A câștigat Premiul Nobel în Chimie, împreună cu Thomas R. Cech, pentru munca lor în ce privește proprietățile catalitice ale RNA-ului, în anul 1989.

Altman a fost ales ca membru al Academiei Americane pentru Arte și Știință în 1988.

Sidney Altman Biolog Chimist

Matty Aslan

Matei (Matty) Aslan – 7 Mai 1924 – 21 Septembrie 1995

S-a născut în orașul Ismail, care astăzi se află în Ucraina, într-o familie de etnie armeană.

Caricaturist român, a început să publice desene și caricaturi în presă, făcând în același timp și ilustrație de carte. A absolvit în anul 1948 Academia de Arte Frumoase din București.

După încercarea din 1946 a lui Jean Moraru, abia în 1949, alături de Ion Popescu-Gopo și tatăl său, Matty Aslan scoate scurt-metrajul de animație ¨Punguța cu doi bani¨

A mai regizat:

  • O poveste cu ursuleți – 1953
  • Formica – 1973 – 8 minute
  • D-ale organigramei no.3 – 1976 – 10 minute.

A scris scenariul  Expresul de Buftea

 

Matei Matty Aslan

Edwin Gerbert Land – 7 Mai 1909 – 1 Martie  1991 – Co-fondator al companiei Polaroid, Inventatorul filtrului de polarizare

Gary Cooper (Frank James Cooper) – 7 mai 1901 – 13 Mai 1961

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Untold – Magia muzicii și aventura verii

Festivalul Untold aduce împreună mii de suflete pentru o experiență muzicală și culturală unică Cetatea Clujului, România - În mijlocul verii, când...

Chris Norman va concerta la Sala Palatului pe 6 Noiembrie

Chris Norman a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca După ce a făcut sold out pe BT Arena din Cluj-Napoca, Radu Groza a declarat: ”Chris Norman...

Recenzie Vikingul(2022)

Un film excepțional, cu o distribuție stelară am putea spune, recomandat în special celor ce rezistă la imagini grafice, chiar grotesc și...

Historia – Viața în România după 1918

In intervalul 29 noiembrie 1918 - 4 septembrie 1940 la conducerea ţării au fost 30 de cabinete cu tot atâţia prim-miniştri Viaţa oamenilor obişnuiţi...