fbpx

Select Page

Personalitățile istorice ale zilei de 8 Mai

by | May 8, 2020 | Magazin, Cultură | 0 comments

cărți și cultură

Astrologic, ziua de 8 Mai reprezinta Ziua purtătorului de cuvânt

Pentru cei pasionați de numerologie sau astrologie, persoanele născute în ziua de 8 a lunii mai sunt conduse de numărul 8 și de planeta Saturn. Deoarece Saturn atribuie un puternic sentiment de responsabilitate și simț al prudenței, limitare și fatalism, este accentuată  latura conservatoare a oamenilor născuți în 8 Mai. Ce conduși de numărul 8 își clădesc viețile și carierele profesionale lent și cu atenție. Deși pot avea o inimă caldă, indivizii cu influențe saturniene pot prezenta un aspect exterior încruntat și sobru, iar influența suplimentară a lui Venus poate conferi o natură emoțională complexă celor născuți în această zi.

Despre persoanele născute în această zi, autorii cărții Ziua ta de naștere – Garry Goldschneider și Foost Elffers – ne împărtășesc următoarele:

Cei născuți în această zi nu se încurcă în reticențe atunci când vor să-și exprime ideile. Sunt buni vorbitori, țin la opiniile lor și vor să impresioneze prin formule percutante bine găsite – uneori au talent și la scris. Cred în valorile certe ale prezentului și, uneori, li se pare necesar să le reânvie și pe cele aparținând trecutului.

De obicei, mediul de viață are o neobisșnuit de mare importanță pentru ei, fie că e vorba de contextul ecologic general, fie că este vizat doar ambientul lor imediat.

Își exprimă deschis nu numai propriul punct de vedere – se poate întâmpla ca aceștia să devină purtătorii de cuvânt ai aspirațiilor și dezideratelor unor grupuri. Sinceritatea riscă însă uneori să le aducă neplăceri, de aceea ar fi binesă-și mai tempereze bruscheșea și sarcasmul.

Nici pomeneală să se teamă de vreo ceartă; amenințările nu îi sperie și se pricep de minune să riposteze chiar atunci când situația nu le este favorabilă. Cum sunt și excelenți tacticieni, nu ar fi deloc recomandabil să și-i facă cineva dușmani.

PERSONALITĂȚI NĂSCUTE ÎN ACEASTĂ ZI

Cezar Grigoriu

Cezar Grigoriu-

8 Mai 1929 – 14 Octombrie 1978

S-a născut la Brpila, a fost cântăreț, scenarist și regizor de film. S-a remarcat la finele anilor 50, alături de frații săi Angel si George, în grupul ¨Trio Grigoriu¨

Din repertoriul lor fac parte melodii cunoscute precum ¨Macarale¨, ¨Broscuța Oak¨, ¨La Cabana Trei Brazi¨, ¨Podul Grant¨- împreună cu Gică Petrescu dar și alte melodii din repertoriul străin.

Ca cineast, s-a remarcat în muzicalul ¨Împușcături pe portativ¨, unde a colaborat cu frații săi pe compoziție muzicală, dar și ca mare compozitor de comedii muzicale cum sunt ¨Vacanță la mare¨și ¨Dragoste la zero grade¨.

Cezar Grigoriu

Sonny Liston

Charles L. Liston – 8 Mai 1930 (nu se știe data exactă) – 30 Decembrie 1970

Boxer profesionist american, a concurat in perioada 1953 – 1970, perioada in care a fost un concurent dominant al vremurilor. A devenit campion mondial la categoria grea în 1962, când a câștigat prin KO împotriva lui Floyd Peterson încă din prima rundă. 

A repetat KO-ul un an mai târziu, când a luptat pentru apărarea titlului. Deși era considerat imbatabil, a pierdut titlul de campion în 1964 împotriva lui Muhammad Ali, care a intrat în ring cu o cotă de câștig de 7 la 1. Liston a pierdut meciul retrăgându-de în colțul său din cauza unui umăr inflamat.

Au urmat declarații controversate că ar fi băut în noaptea dinaintea meciului și ar fi intrat în ring cu umărul deja lovit.

La revanșa contra lui Ali, în 1965 a fost doborât prin KO de Ali, neasteptat de repede, încă din prima rundă, ceea ce a pus capăt oricăror suspiciuni.

 

Anca Țurcașiu – 8 Mai 1970 –    -Actriță și cântăreață , a debutat la 14 ani în filmul De dragul tău, Ana!

Jean-Marie Faustin GodefroidJoãode Havelange – 8 Mai 1916 – 16 August 2016 Președinte al Braziliei 8 Mai 1974 – 8 Iunie 1998

Recenzie Vikingul(2022)

Un film excepțional, cu o distribuție stelară am putea spune, recomandat în special celor ce rezistă la imagini grafice, chiar grotesc și...

Historia – Viața în România după 1918

In intervalul 29 noiembrie 1918 - 4 septembrie 1940 la conducerea ţării au fost 30 de cabinete cu tot atâţia prim-miniştri Viaţa oamenilor obişnuiţi...

Clipa de istorie – Despre Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei, cel care a convertit la creștinism soția proconsulului roman! Ajuns in Patras(Grecia) sfântul Apostol Andrei a convertit la...

Curiozități din lumea larga și istorie – Omul Elefant

Omul elefant - Joseph Merrick - Povestea tragică a unui băiat care își dorea să fie la fel ca ceilalți. Joseph Merrick a purtat această poreclă de-a...

Misterele mării – Mary Celeste

Mary Celeste - Vasul blestemat Misterele mării - Mary Celeste  O brigantină a fost descoperită în Decembrie 1872 in Oceanul Atlantic, fără...
%d bloggers like this: