fbpx

Select Page

Porțile competițiilor sportive se redeschid pentru suporteri

by | Nov 27, 2021 | Sport | 0 comments

universitatea cluj

În sfârșit, competițiile sportive se vor desfășura, din nou, cu fani în tribune! Stadioanele se redeschid și ele, astfel că ultimele etape din 2021 din fotbalul românesc se vor disputa cu permisiunea accesului spectatorilor, după interdicția din 22 octombrie, după explozia cazurilor de COVID-19.

Ministerul Sportului a emis un comunicat de presă, în care anunță, în mare, și termenii după care se va face accesul fanilor. Astfel, așa cum era intuit de la bun început, doar persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 au posibilitatea să intre la meciuri, în limita a 30 la sută din capacitatea totală a stadioanelor.

Practic, doar vaccinații și persoanele trecute prin boală, acest ultim punct în funcție de anumite aspecte suplimentare, vor avea permis accesul la meciurile de fotbal și celelalte întreceri sportive. Față de interdicția din 22 octombrie, există o prevedere suplimentară, astfel că iubitorii sportului trebuie să aibă în vedere că accesul este condiționat de intervalul orar 05:00 – 21:00.

Anunțul Ministerului Sportului are în vedere o Hotărâre de Guvern.

COMUNICAT DE PRESĂ

Veste bună pentru sportul românesc Spectatorii au din nou liber în tribune la competițiile sportive

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului.

Ministerul Sportului face toate eforturile pentru a încuraja vaccinarea, pentru a promova sănătatea și viața. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021”, este comunicatul emis de Ministerului Sportului, alătuir de reacția Ministrului Sporturilor, Eduard Novak.

Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe.

Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”.

Ultima etapă din Liga 2 și Liga 3, integrală cu permisiunea prezenței suporterilor

În privința situației din Liga 2, e clar că ultima etapă din 2021, a 16-a, se va desfășura integral cu spectatori în tribune. Runda debutează la 3 decembrie și are ultimul meci la 7 decembrie.

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League de FC Pyunik Yerevan Campioană incontestabilă în ultimele sezoane ale ligii întâi, CFR Cluj...