fbpx

Select Page

Prima persoana care a făcut vaccin anticoronavirus

by | Dec 11, 2020 | Actualitate, Internațional, Sănătate | 0 comments

vaccin anticoronavirus

În Marea Britanie două persoane au dezvoltat alergii după injectarea primei doze de vaccin anticoronavirus

Conform site-ului USAtoday.com două persoane din Marea Britanie care au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, cel dezvoltat de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, au dezvoltat forme severe de alergie, ceea ce ridică întrebări în lumea medicală, dacă vaccinul este sigur pentru persoane cunoscute cu antecedente de alergii.

Ca răspuns la situația rezultată, autoritățile Britanice sfătuiesc pe cei care se știu cu alergii puternice să evite vaccinarea.

Încă nu se știe exact ce anume a declanșat reacțiile alergice, deoarece, spre deosebire de alte vaccinuri, cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech nu conține conservanți sau substanțe derivate din ouă, care sunt cunoscute ca fiind declanșatoare de reacții alergice la alte vaccinuri mai vechi.

În schimb, în Statele Unite, reacțiile alergice par a nu fi o problemă la cele peste 20.000 de persoane care au primit ambele doze de vaccin, dar testele făcute de americani au exclus persoanele cunoscute cu alergii severe, după cum a declarat Moncef Slaoui, Co-Coordonator al operațiunii Viteza Warp(Operation Warp Speed – denumirea originală), cum a fost denumit programul american însărcinat cu dezvoltarea, producția și distribuirea de vaccin anticoronavirus.

Slaoui a mai adăugat, că, presupune ca cei din comisia FDA (Autoritatea pentru Alimentatie și Medicamente a SUA) vor sugera în întâlnirea de Marți să se discute pe problema reacțiilor alergice și vor sugera ca persoanele care se știu cu reacții alergice severe ”să nu își facă vaccinul până nu se va ști cu exactitate ce s-a înâmplat

”Dar un vaccin ce ar putea declanșa reacții periculoase la persoanele cu alergii severe, ar putea fi o provocare majoră pentru Statele Unite”

”Dacă se începe cu recomandări pentru persoanele care suferă de alergii să nu se vaccineze, ar putea fi o mare problemă pentru americani. Aproximativ între 3 și 4 milioane de americani au seringi cu Epinefrină(injecție cu substanță împotriva reacțiilor alergice severe) asupra lor, iar aproximativ 50 de milioane de americani suferă de alergii severe.

Dr. Peter Hotez pentru USA Today

Într-un comunicat dat Miercuri, Compania Pfizer a declarat că în testele făcute de ei ”nu au fost incluse persoane asociate cu reacții alergice sau cu istoric de reacții alergice asociate cu un vaccin sau profilaxii la componentele din vaccin

Compania colaborează cu autoritățile britanice pentru a ”înțelege pe deplin fiecare caz în parte și cauzele acestor reacții. Pfitzer și BioNtech sunt alături de autorități în această investigație” – conform comunicatului.

Autoritățile britanice au autorizat utilizarea de vaccin anticoronavirus produs de cei de la Pfizer/BioNTech la sfârșitul lunii trecute, iar în Statele Unite se așteaptă ca FDA(Autoritatea pentru Alimentașie și Medicamente din SUA) să autorizeze acest vaccin până la sfârșitul săptămânii.

Mii de persoane au primit vaccinul de când a început distribuirea lui, Marțea trecută.

Pe măsură ce populația se vaccinează, experții în vaccinuri se așteaptă ca și alte reacții adverse să apară – atât în legătură cu vaccinul cât și prin coincidență.

Cei doi britanici care au primit vaccinul și au dezvoltat reacții alergice severe, sunt angajați ai Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, numele lor nu a fost făcut public, dar conform spuselor directorului Serviciului unde activau aceștia, cei doi ”sunt pe cale să își revină complet”

”Investigăm cu toate forțele cele două cazuri raportate cu prioritate către noi. De îndată ce toate informațiile vor fi adunate și analizate, vom veni cu un comunicat la zi”

”Până la noi date, sfătuim pe toți cei care se știu cu istoric de reacții alergice, să se adreseze persoanelor competente cu administrarea vaccinului pentru detalii și sfaturi”

declarație a purtătorului de cuvând al MHRA – Autoritatea britanică pentru autorizare a medicamentelor

Italia, noua campioană europeană la fotbal! Donnarumma, eroul “Squadrei Azzurra” la penalty-uri

Italia, Campioana Euro 2020 după 3-2 la loviturile de departajare Naţionala de fotbal a Italiei s-a impus la UEFA Euro 2020, după 3-2 la loviturile...

“It’s coming home”, tot mai aproape de realizare! Anglia – Italia, finala Euro 2020

Anglia este cea de a doua finalistă la EURO 2020 Anglia s-a calificat în finala UEFA Euro 2020, după ce a dispus de selecționata Danemarcei cu 2-1,...

Italia, prima finalistă la UEFA Euro 2020! “Squadra Azzurra” s-a calificat după loviturile de la 11 metri

Italia s-a calificat în urma loviturilor de departajare după un meci finalizat cu 1-1 Naționala de fotbal a Italiei s-a calificat în finala UEFA...

Semifinale UCL | Real Madrid – Chelsea 1-1. Chelsea pleacă favorită la calificare de la Madrid

Goluri spectaculoase au fost marcate de Benzema și Pulisic în prima semifinală UCL. Londonezii sunt favoriți înainte de retur. Prima mare ocazia a...

Optimi UCL | Bayern – Lazio 2-1, Chelsea – Atletico 2-0. Bayern și Chelsea, ultimele sfert finaliste

Bayern și Chelsea s-au calificat în sferturile UCL, după ce le-au învins pe Lazio, respectiv Atletico Madrid și au completat tabela cu echipele...