fbpx

Select Page

Procurorul Șef Crin Bologa a prezentat raportul activității DNA

by | May 21, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

Procuror sef DNA anticoruptie

Procurorul Șef al DNA, Crin Bologa,

a susținut o conferință de presă online, pentru a prezenta raportul ultimilor luni ale activității DNA. Astfel DNA a ieșit la rampă după o perioadă lungă de discreție.

Cine este Crin-Nicu Bologa?

Este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în trecut a deținut funcția de șef al DNA Cluj. În vârsă de 47 de ani, acesta a preluat șefia DNA Cluj la doar 33 de ani.

A preluat funcția de procuror șef al DNA, pentru o perioadă de trei ani, începând cu 2o Februarie 2020, când Președintele României a semnat decretul de numire în funcție.

procuror sef dna crin bologa

Cu ocazia conferinței de presă online, susținută astăzi, Crin Bologa a enumerat câteva din realizările celor câteva luni de mandat:

  • În legătură cu pandemia, la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care 25 au fost deschise prin sesizarea din oficiu a procurorilor DNA.

  • Între cauze, enumăr: Achizițiile publice a unor echipamente de protecție, achiziționarea de măști de protecție interzise în UE, fiind definite ca periculoase.

  • DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile statului își atinge scopul, iar banul public nu este sifonat de corupți.

  • Felicit jurnaliștii de investigații și vrem ca cele două tipuri de investigașii, jurnalistice și penale, să meargă împreună.

  • DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale până acum, anul acesta, fiind vizați și oameni politici.

  • Au fost până acum 723 de sesizări ale cetățenilor în 2020, față de 500 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că cetățenii își recapătă încrederea în instituția pe care o conduc.

Mihai Silvășan, locul 3 în topul celor mai buni antrenori în Basketball Champions League

Prestația excelentă a lui U-BT Cluj în actuala stagiune de FIBA BCL nu a trecut neobservată de specialiști, care au lăudat adesea jocul prestat de...

U-BT Cluj-Napoca s-a oprit în sferturile Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul decisiv al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg din Basketball Champions League, scor 73-79 marți seara (19.04) în...

Copiii Universității. Cum se educă viitoarele generații la Academia de fotbal „U” Cluj Luceafărul

A mai trecut un an prolific pentru academia de fotbal a Universității. În timp ce țara a fost copleșită de schimbări politice și economice, ...

Porțile competițiilor sportive se redeschid pentru suporteri

În sfârșit, competițiile sportive se vor desfășura, din nou, cu fani în tribune! Stadioanele se redeschid și ele, astfel că ultimele etape din 2021...

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...