fbpx

Select Page

Procurorul Șef Crin Bologa a prezentat raportul activității DNA

by | May 21, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

Procuror sef DNA anticoruptie

Procurorul Șef al DNA, Crin Bologa,

a susținut o conferință de presă online, pentru a prezenta raportul ultimilor luni ale activității DNA. Astfel DNA a ieșit la rampă după o perioadă lungă de discreție.

Cine este Crin-Nicu Bologa?

Este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în trecut a deținut funcția de șef al DNA Cluj. În vârsă de 47 de ani, acesta a preluat șefia DNA Cluj la doar 33 de ani.

A preluat funcția de procuror șef al DNA, pentru o perioadă de trei ani, începând cu 2o Februarie 2020, când Președintele României a semnat decretul de numire în funcție.

procuror sef dna crin bologa

Cu ocazia conferinței de presă online, susținută astăzi, Crin Bologa a enumerat câteva din realizările celor câteva luni de mandat:

  • În legătură cu pandemia, la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care 25 au fost deschise prin sesizarea din oficiu a procurorilor DNA.

  • Între cauze, enumăr: Achizițiile publice a unor echipamente de protecție, achiziționarea de măști de protecție interzise în UE, fiind definite ca periculoase.

  • DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile statului își atinge scopul, iar banul public nu este sifonat de corupți.

  • Felicit jurnaliștii de investigații și vrem ca cele două tipuri de investigașii, jurnalistice și penale, să meargă împreună.

  • DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale până acum, anul acesta, fiind vizați și oameni politici.

  • Au fost până acum 723 de sesizări ale cetățenilor în 2020, față de 500 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că cetățenii își recapătă încrederea în instituția pe care o conduc.

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile Cupei României! Ardelenii au bătut CSA Steaua în ambele manșe

U-BT a bătut CSA Steaua în ambele manșe U-BT a făcut pasul către sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, impunându-se și în...

Universitatea Cluj, succes categoric în turul III al Cupei României împotriva “virușilor verzi”

Universitatea Cluj s-a impus fără emoții în derby-ul județean cu Sănătatea Cluj, disputat la Jucu, scor 4-0. Cu o singură excepție, golurile au...

România a suferit a patra înfrângere la EuroVolley 2021

România ânfântă la volei pentru a patra oară Naționala de volei feminin a României a cedat și în al patrulea meci disputat în grupa de la...

Universitatea Cluj Cluj a bifat al treilea succes stagional! “Studenții”, la cel mai bun start din ultimii 30 de ani în liga secundă

Universitatea Cluj - trei etape trei victorii Universitatea Cluj a reușit să câștige și al treilea din campionat, 1-0 cu Unirea Constanța, unicul...