fbpx

Select Page

Procurorul Șef Crin Bologa a prezentat raportul activității DNA

by | May 21, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

Procuror sef DNA anticoruptie

Procurorul Șef al DNA, Crin Bologa,

a susținut o conferință de presă online, pentru a prezenta raportul ultimilor luni ale activității DNA. Astfel DNA a ieșit la rampă după o perioadă lungă de discreție.

Cine este Crin-Nicu Bologa?

Este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în trecut a deținut funcția de șef al DNA Cluj. În vârsă de 47 de ani, acesta a preluat șefia DNA Cluj la doar 33 de ani.

A preluat funcția de procuror șef al DNA, pentru o perioadă de trei ani, începând cu 2o Februarie 2020, când Președintele României a semnat decretul de numire în funcție.

procuror sef dna crin bologa

Cu ocazia conferinței de presă online, susținută astăzi, Crin Bologa a enumerat câteva din realizările celor câteva luni de mandat:

  • În legătură cu pandemia, la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care 25 au fost deschise prin sesizarea din oficiu a procurorilor DNA.

  • Între cauze, enumăr: Achizițiile publice a unor echipamente de protecție, achiziționarea de măști de protecție interzise în UE, fiind definite ca periculoase.

  • DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile statului își atinge scopul, iar banul public nu este sifonat de corupți.

  • Felicit jurnaliștii de investigații și vrem ca cele două tipuri de investigașii, jurnalistice și penale, să meargă împreună.

  • DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale până acum, anul acesta, fiind vizați și oameni politici.

  • Au fost până acum 723 de sesizări ale cetățenilor în 2020, față de 500 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că cetățenii își recapătă încrederea în instituția pe care o conduc.

Hora stinge lumina în Gruia. CFR Cluj, de nerecunoscut pe teren propriu

CFR Cluj a cedat în fața celor de la UTA Arad, scor 0-1 în etapa a 11-a din Liga 1, într-un meci disputat pe stadionul din Gruia. Clujenii pierd iar...

Poliția română cere ajutorul populației

Poliția cere sprijinul populației în cazul crimei de la Ghimpați Pe blog-ul său, sindicalistul Bogdan Bănică anunță că poliția română cere sprijinul...

Universitatea Cluj răpusă de covid-19

18 jucători și 5 membri ai staff-ului auxiliar de la Universitatea Cluj depistați pozitiv Confom unui comunicat de presă primit astăzi, 31...

CFR Cluj 2 – 1 FC Botoșani

Un meci destul de dificil pentru CFR Cluj. Stadionul Dr. Constantin Rădulescu a găzduit, Sâmbătă, 17 octombrie, jocul dintre CFR Cluj și FC Botoșani...

Universitatea Cluj 1 – 1 Concordia Chiajna

Un meci echilibrat pe Cluj Arena între Universitatea Cluj și cei de la Concordia Chiajna Clujenii au încheiat la egal meciul disputat contra...