fbpx

Select Page

Procurorul Șef Crin Bologa a prezentat raportul activității DNA

by | May 21, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

Procuror sef DNA anticoruptie

Procurorul Șef al DNA, Crin Bologa,

a susținut o conferință de presă online, pentru a prezenta raportul ultimilor luni ale activității DNA. Astfel DNA a ieșit la rampă după o perioadă lungă de discreție.

Cine este Crin-Nicu Bologa?

Este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în trecut a deținut funcția de șef al DNA Cluj. În vârsă de 47 de ani, acesta a preluat șefia DNA Cluj la doar 33 de ani.

A preluat funcția de procuror șef al DNA, pentru o perioadă de trei ani, începând cu 2o Februarie 2020, când Președintele României a semnat decretul de numire în funcție.

procuror sef dna crin bologa

Cu ocazia conferinței de presă online, susținută astăzi, Crin Bologa a enumerat câteva din realizările celor câteva luni de mandat:

  • În legătură cu pandemia, la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care 25 au fost deschise prin sesizarea din oficiu a procurorilor DNA.

  • Între cauze, enumăr: Achizițiile publice a unor echipamente de protecție, achiziționarea de măști de protecție interzise în UE, fiind definite ca periculoase.

  • DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile statului își atinge scopul, iar banul public nu este sifonat de corupți.

  • Felicit jurnaliștii de investigații și vrem ca cele două tipuri de investigașii, jurnalistice și penale, să meargă împreună.

  • DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale până acum, anul acesta, fiind vizați și oameni politici.

  • Au fost până acum 723 de sesizări ale cetățenilor în 2020, față de 500 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că cetățenii își recapătă încrederea în instituția pe care o conduc.

Universitatea Cluj trage cortina peste sezonul ligii secunde cu o înfrângere în fața Comunei Recea

Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci al stagiunii 2020/2021 din Liga 2, cedând într-un meci cu cinci goluri pe Cluj Arena, scor 2-3 (0-1)...

CFR urcă în fruntea clasamentului! Final de joc tensionat împotriva Botoșaniului

CFR Cluj s-a impus în etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 1, scor 2-0 (2-0) cu FC Botoșani. Islandezul Runar Sigurjonsson a marcat ambele goluri, în...

Recordul perfect de acasă, “distrus” de Pitești. U-BT bifează al doilea eșec din LNBM

U-Banca Transilvania a cedat în ultimul meci din BTarena în sezonul regulat, 74-83 cu BCMU FC Argeș Pitești. Clujenii adună a doua înfrângere în...

CSU Sibiu s-a distrat cu CSA Steaua, revenindu-și după eșecul din etapa anterioară

CSU Sibiu a deschis ziua a doua de meciuri din BTarena cu un succes concludent în fața Stelei, 107-79. CSA Steaua: Brown – Creek – Coconea – Nicoară...

U-BT tranșează Derby-ul Transilvaniei și o să intre sigur de pe prima poziție în play-off

U-Banca Transilvania s-a impus în Derby-ul Transilvaniei, 94-84 cu CSU Sibiu, victorie prin care și-a asigurat prima poziție în LNBM la finalul...