fbpx

Select Page

Procurorul Șef Crin Bologa a prezentat raportul activității DNA

by | May 21, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

Procuror sef DNA anticoruptie

Procurorul Șef al DNA, Crin Bologa,

a susținut o conferință de presă online, pentru a prezenta raportul ultimilor luni ale activității DNA. Astfel DNA a ieșit la rampă după o perioadă lungă de discreție.

Cine este Crin-Nicu Bologa?

Este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în trecut a deținut funcția de șef al DNA Cluj. În vârsă de 47 de ani, acesta a preluat șefia DNA Cluj la doar 33 de ani.

A preluat funcția de procuror șef al DNA, pentru o perioadă de trei ani, începând cu 2o Februarie 2020, când Președintele României a semnat decretul de numire în funcție.

procuror sef dna crin bologa

Cu ocazia conferinței de presă online, susținută astăzi, Crin Bologa a enumerat câteva din realizările celor câteva luni de mandat:

  • În legătură cu pandemia, la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care 25 au fost deschise prin sesizarea din oficiu a procurorilor DNA.

  • Între cauze, enumăr: Achizițiile publice a unor echipamente de protecție, achiziționarea de măști de protecție interzise în UE, fiind definite ca periculoase.

  • DNA nu vânează fapte pentru a da bine în statistici. Vrem să ne asigurăm că eforturile statului își atinge scopul, iar banul public nu este sifonat de corupți.

  • Felicit jurnaliștii de investigații și vrem ca cele două tipuri de investigașii, jurnalistice și penale, să meargă împreună.

  • DNA a înregistrat peste 1.000 de dosare penale până acum, anul acesta, fiind vizați și oameni politici.

  • Au fost până acum 723 de sesizări ale cetățenilor în 2020, față de 500 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că cetățenii își recapătă încrederea în instituția pe care o conduc.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d