fbpx

Select Page

CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ – SEMIFINALELE: Alba Blaj Și Dinamo ajung în ultimul act al competiției

by | Feb 20, 2021 | Național, Sport | 0 comments

alba blaj

Semifinalele Cupei României la volei feminin, din Sala Sporturilor “Horia Demian”, au adus două partide diferite total, cele două echipe calificate în finală având evoluții puțin asemănătoare. Dacă Blajul a avut nevoie de patru seturi și multă atenție să o elimine pe CSM Târgoviște, Dinamo s-a distrat cu Știința Bacău, care nu a opus deloc rezistență.

Alba Blaj face prima pasul spre finala Cupei României

Finala din semifinale, dintre cele mai în formă formații ale voleiului feminin românesc, duelul dintre CSM Târgoviște și CSM Volei Alba Blaj, a deschis ziua a treia a turneului Cupei României. Blajul a debutat perfect, cu 0-4 și 4-10, fiind cea care a dictat ritmul în primul set. Elevele lui Darko Zakoc au avut un blocaj foarte bun și preluări pe măsură, distanțându-se la 9-20, înainte să încheie primul act cu 17-25.

Setul secund a adus același start lansat, 1-5, urmat de 5-12 pentru Alba Blaj, echipa campioană întâmpinând primele probleme serioase în partea a doua a actului, când CSM Târgoviște s-a apropiat la 17-18. Dâmbovițencele și-au îmbunătățit serios blocajul și preluările, prin mai multe schimbări în sextetul de bază, însă tot Blajul a luat setul, 22-25.

CSM Târgoviște - CSM Volei Alba Blaj
Foto: Emi Turbuc

Echilibrarea valorilor s-a observat cu adevărat în setul al treilea, unde Târgoviște chiar a întrecut nivelul arătat de Blaj, deschizând parțialul cu 8-4. După menținearea avantajului în totalitatea primei jumătăți, fetele în portocaliu și albastru s-au desprins la 21-14. Alba Blaj nu a renunțat și a egalat dramatic la 23, dar nu a avut puterea să câștige jocul în minimum de seturi, Târgoviștea impunându-se cu 25-23.

Actul pierdut de campioana României nu a făcut decât să motiveze Blajul, revenită la conducere pe tabelă în setul al patrulea. Deși a deschis cu 3-7 și 4-8, echipa lui Darko Zakoc a fost egalată la 9, apoi Târgoviște a preluat conducerea, 10-9. La mijlocul setului, liderul campionatului conducea cu 14-11, dar egalitatea s-a restabilit la 14, Blajul trecând iar în avantaj la 17-18. A fost și momentul ce a rupt în totalitate jocul, Alba Blaj pierzând până la final un singur punct și a câștigat setul cu 18-25.

CSM Târgoviște - CSM Volei Alba Blaj
Foto: Emi Turbuc

Prin 1-3 la general, semifinalista din Cupa Challenge și campioana en-titre, CSM Volei Alba Blaj devine prima finalistă din Cupa României, unde așteaptă învingătoarea dublei Știința Bacău – Dinamo.

Heydi Casanova (25 de puncte, CSMT) și Maja Aleksic (17, Blaj) au fost principalele realizatoare ale primei semifinale.

Dinamo o însoțesțe pe Alba Blaj, după ce trece fulgerător de Știința Bacău

Așteptările erau mari după meciul excelent reușit de Blaj și Târgoviște, cele două producând o semifinală de calitate. Dinamo însă a dorit să termine rapid socotelile cu Bacăul și a profitat din plin de evoluția dezastruoasă a moldovencelor.

Trupa din capitală a pornit cu 1-8 în primul set, mărindu-și avantajul ulterior la 5-14 sau 8-21, înainte să câștige actul de debut cu 9-25!

Dacă evoluția Bacăului a lăsat mult de dorit în primul set, situația s-a înrăutățit și mai mult la reluare. Știința s-a văzut condusă cu 0-8 și 1-13, înainte să câștige trei puncte la rând pentru a reveni la 5-16. A rămas singurul lucru pozitiv din acest set, pe care fetele lui Florin Grapă l-au pierdut cu 8-25!

Evoluția sub orice critică a continuat și Dinamo a deschis setul al treilea cu 2-15, înainte să înceapă unele greșeli pe fondul relaxării. Știința a revenit puțin pe tabelă, 10-20, dar a cedat cu 12-25, în cea mai slabă evoluție a unei formații prezente în acest turneu de la Cluj-Napoca!

Dinamo merge în finală, după un 0-3 în 62 de minute și va da piept cu Alba Blaj, în meciul pentru primul trofeu al sezonului voleibalistic. De remarcat și detaliul conformă căruia trupa din București are ocazia să cucerească această distincție și la feminin, după ce secția masculină a clubului a cucerit Cupa, tot la Cluj-Napoca, după o finală cu SCM U Craiova.

Ultimul act are loc duminică, începând cu ora 14, și este transmis de TVR 3.

Foto: Emi Turbuc

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...