fbpx

Select Page

Experiența a învins! Andrea Petkovic este campioană la Winners Open 2021, după o finală controlată în totalitate

by | Aug 8, 2021 | Național, Sport | 0 comments

Winners Open – Ziua 8 – Finala: Andrea Petkovic vs. Mayar Sherif

Favorita numărul doi, nemțoaica Andrea Petkovic, a câștigat finala turneului Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a trecut cu 6-1, 6-1 într-o oră de joc de Mayar Sherif din Egipt. Sportiva din Germania se impune astfel în a doua finală jucată la un turneu WTA în 2021.

Finala a început mai bine pentru Petkovic, care după ce și-a încheiat primul serviciu cu un as, a anulat două avantaje ale lui Sherif în al doilea game, întorcând și pe greșelile egiptencei pentru a conduce cu 2-0. În același timp, nemțoaica a reușit primul break al partidei, Sherif suferind pe serviciu, comițând o dublă greșeală destul de repede.

Nici în al doilea game în care a servit, Mayar Sherif n-a avut mai mult noroc, sportiva calificată în premieră într-o finală de turneu WTA la simplu cedând în fața adversarei, iar Petkovic s-a desprins la 4-0 în primul set.

Egipteanca a reușit în cele din urmă să câștige un game în setul de debut, pe al treilea serviciu (1-5), când a terminat fără punct pierdut. Petkovic a replicat, terminând aproape fără greșeală ultimul game, pentru a închide setul inaugural cu 6-1.

Cu excepția procentajului pe prima servă, toate celelalte date statistice au fost în favoarea fostului număr 9 mondial, care a dominat setul.

O singură jucătoare pe teren! Petkovic o domină pe Sherif în ultimul act

Setul secund a pornit într-o manieră puțin diferită, Petkovic având de două ori șansa break-ului pe serviciul adversarei, dar le-a pierdut pe ambele, după care a luat clar game-ul al doilea și a egalat situația, 1-1. Scenariul nu s-a repetat însă pe următoarea servă a egiptencei și Andrea Petkovic a reușit de această dată break-ul, trecând în avantaj (2-1).

Următoarele trei game-uri au fost acontate de Petkovic, mai mult de muncă având pentru 4-1, când Sherif a reușit să salveze o minge de break. În cele din urmă tenismena din Germania s-a impus cu 6-1 și în setul secund, impunându-se pe fiecare serviciu al adversarei cu excepția primului!

Asemenea setului de debut, și al doilea i-a aparținut în totalitate reprezentantei Germaniei, care a fost întrecută doar la așii reușiți, în rest Sherif fiind sub adverara sa la orice capitol statistic.

Pentru succesul de la Cluj, Andrea Petkovic va primi 280 de puncte WTA și un premiu în valoare de 29.200 dolari.

Trofeu WTA cucerit după mai bine de șase ani de pauză!

Petkovic n-a pus mâna pe un trofeu WTA din 2015, în acel an impunându-se la Antwerp, în Belgia. De atunci, nemțoaica a disputat zece semifinale, toate pierdute, pe lângă o finală în acest an la Hambug, în fața Gabrielei Ruse.

winners open

Mayar Sherif în schimb s-a aflat în fața primei finale WTA din carieră, tenismena din Africa disputând sâmbătă finala și la dublu în cadrul Winners Open, de asemenea pierdută cu 3-6, 4-6 alături de Katarzyna Piter în fața perechii ruso-slovene Natela Dzalamidze/Kaja Juvan. Totuși, pentru parcursul de la Cluj-Napoca, Sherif și-a asigurat în premieră prezența în Top 100 în clasamentul mondial! Ea s-a calificat în finală după ce a eliminat-o pe ultima româncă aflată în turneu, Mihaela Buzărnescu. Detalii AICI.

winners open

Foto: Ovidiu Bujor  

Pentru mai multe fotografii vizitați AICI.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d