fbpx

Select Page

Succes important pentru CSA Steaua în vederea obținerii unui loc de play-off în LNBM

by | Feb 8, 2021 | Sport, Național | 0 comments

CSA Steaua

CSA Steaua București a câștigat un derby de clasament cu SCM Timișoara, scor 82-71, “militarii “ajungând acum la șase victorii stagionale, câte au și rivalii în violet.

SCM Timișoara: Mijajlovic – Gajic – S. Brown – Banciu – Komatina

CSA Steaua: K. Brown – Mandache – Coconea – O’Brien – Vranes

Timișoara a înscris de mai multe ori în debutul partidei, ducându-se inițial la 9-2 cu toate că procentajele ofensive erau modeste de ambele părți. Steaua a revenit de la -9 apoi până la două posesii, 11-6, însă nu a avut puterea să taie din avantajul bănățenilor la finalul primului sfert, 19-12.

Trupa lui Dragan Petricevic s-a desprins pentru prima dată la +10 pe tabelă în sfertul secund, grație unei aruncări libere transformate de Sherwood Brown la 26-15. Mijajlovic și-a dus apoi echipa la 29-16, cea mai mare diferență din primele 20 de minute.

Bucureștenii au recuperat puțin din dezavantaj pe finalul sfertului secund, dar Timișoara a intrat și așa cu 35-28 la cabine. Sherwood Brown a ieșit în evidență până la pauză, cu ale sale 14 puncte și 7 recuperări, secondat din tabăra adversă de conaționalul John O’Brien, cu 8 puncte.

Galerie foto CSA Steaua – SCM Timisoara

Timișoara, de nerecunoscut după revenirea pe parchet!

Cu toate că au condus în fiecare moment al primelor două sferturi și în mare parte a sfertului al treilea, timișorenii nu au putut avea grijă de un avantaj de 15 puncte! CSA Steaua a recuperat în partea secundă a sfertului cu numărul 3, revenind de la 43-28 la 51-51! Mandache și-a dus apoi echipa în avantaj la 54-55, o premieră în acest meci.

Roș-albaștrii și-au menținut avantajul, deși era la un moment dat de două posesii, terminând acest sfert cu 57-59.

Decisivul a adus continuarea prestației ofensive mult mai bune de partea trupei din capitală, 60-67, pentru ca apoi Ivan Vranes să facă +11 chiar, scor 67-78. Deși a încercat revenirea, Timișoara s-a văzut învinsă clar, 71-82, cu toate că a fost peste bucureșteni mai bine de 25 de minute.

Milos Komatina (20 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive), Sherwood Brown (16 puncte, 10 puncte, 2 assist-uri) și Alex Olah (10 puncte, 2 recuperări) au fost principalii marcatori pentru învinși. Ivan Vranes a strâns 21 de puncte și 8 recuperări, fiind principalul realizator al Stelei, urmat de Maurice Creek (20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și John O’Brien (19 puncte, 8 recuperări).

După acest joc, Steaua și Timișoara au același record în campionat, 6 victorii și 6 înfrângeri, formația din prelungirea Ghencea urmând să joace marți cu CSM Oradea, în timp ce bănățenii vor evolua cu U-BT Cluj-Napoca în ultimul meci al turului LNBM.

Foto: Ovidiu Bujor

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...