fbpx

Select Page

Copiii Universității. Cum se educă viitoarele generații la Academia de fotbal „U” Cluj Luceafărul

by | Jan 16, 2022 | Sport, Național | 0 comments

Cluj

A mai trecut un an prolific pentru academia de fotbal a Universității. În timp ce țara a fost copleșită de schimbări politice și economice,  „U” Cluj Luceafărul a transmis un mesaj clar: „Fotbalul clujean are viitor!”

“Șepcile roșii” au format, din 1919 până astăzi, nu doar sportivi, ci și oameni. Într-o lume în care părinții își lasă picii pe „mâna device-urilor” mereu mă surprinde să văd că se poate și altfel. Un alt tip de educație și o altă abordare, într-un univers nebun al digitalizării.

Dacă ar fi să zic un lucru care îi caracterizează pe clujeni, fără îndoială ar fi unitatea. Poate fi opinia unui om naiv, dar această unitate se reflectă chiar și în lumea fotbalului. Indiferent de rezultate, fiecare stradă a orașului și fiecare loc, chiar și cel ce poate părea a nimănui, poartă adesea însemnele dragostei pentru „Simbol”.

FC Universitatea Cluj continuă și în acest an, tradiția de aproape 100 de ani în care a fost unul dintre cluburile care au “alimentat” fotbalul românesc, cu generații întregi de jucători crescuți în spiritul “U”. Încă din anul 2017, Universitatea Cluj anunța o colaborare oficială cu “Luceafărul” Cluj, multiplă campioană națională la mai multe grupe de vârstă.

În anul 2022, am putea spune că această colaborare poate fi cuantificată deja în rezultate vizibile. La o simplă privire pe pagina de Facebook a Academiei de fotbal „U” Cluj Luceafărul, se poate observa cum mai ieri copiii academiei s-au transformat în juniorii Universității Cluj, demni de toată admirația noastră.

Un exemplu elocvent sunt cei șapte jucători născuți în 2007, care au trecut de acțiunile de selecție în luna decembrie și au fost în faza națională pentru alcătuirea reprezentativei U15 a României. Cei șapte jucători crescuți de către Academie, care au trecut ulterior sub egida „U” Cluj, sunt Paul Crișan, Alin Techereș, Dragoș Enache, Luca Păscuță, Marioa Tout, Fabian Vitan și Vlad Lambru.

De asemenea, în ultima lună a anului 2021, opt  dintre juniorii Academiei ”U” Luceafărul,  născuți în 2008 au trecut de acțiunile de selecție și au ajuns în faza regională pentru alcătuirea selecționatei U15 a României. Cei opt sunt Alex Bota, Alex Dohatca, Andrei Ciortea, Eneas Horvat, Jason Buda, Ovidiu Buia, Patrick Lenghel și Robert Rusnac.

Așadar, nu putem decât să ne bucurăm de reușitele copiilor din Cluj. Fotbalul clujean are viitor! Trebuie doar să avem încredere și să încurajăm micuții să fie activi. În cazul în care nu știați, menționez eu, de la vârsta de 5 anișori copiii sunt deja pregătiți să descopere frumoasa lume a fotbalului.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d