fbpx

Select Page

Vaccinul anticovid-19 fabricat de Pfizer ar fi provocat 23 de decese în Norvegia

by | Jan 17, 2021 | Internațional, Actualitate | 0 comments

anticovid-19

Agenția Norvegiană a Medicamentului a comunicat 13 decese confirmate a avea legătură cu vaccinul anticovid-19

23 de decese asociate cu vaccinarea anticovid-19, dintre care 13 au fost evaluate. Reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt fragile.

Conform agenției norvegiene, toate rapoartele despre reacțiile adverse suspectate cu rezultate fatale după vaccinare sunt evaluate cu atenție. Rapoartele sugerează că reacțiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra și greața, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienți fragili, spune Sigurd Hortemo, medic șef la Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

Studiile ample pe Comirnaty, vaccinul anticovid-19 dezcoltat de BioNTec / Pfizer, nu au inclus pacienți cu boli instabile sau acute – și au inclus puțini participanți cu vârsta peste 85 de ani. În Norvegia, acum vaccinăm persoanele în vârstă și persoanele aflate în case de îngrijire medicală cu boli grave care stau la baza acestora, prin urmare, este de așteptat să se producă decese aproape de momentul vaccinării. În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală și în instituții de îngrijire pe termen lung.

Toate decesele care apar în primele câteva zile de vaccinare sunt atent evaluate. Nu putem exclude faptul că reacțiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra și greața) pot contribui la evoluția mai gravă și la rezultatul letal la pacienții cu boală subiacentă severă.

Agenția norvegiană pentru medicamente și Institutul Național de Sănătate Publică evaluează împreună toate rapoartele despre reacțiile adverse suspectate. Drept urmare, Institutul Norvegian de Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare anticovid-19 cu sfaturi mai detaliate privind vaccinarea persoanelor în vârstă care sunt fragile.

Începând cu 14 ianuarie, 23 de rapoarte despre decese suspectate au fost depuse la registrul sanitar norvegian ADR. Cifrele din raportul publicat includ cele treisprezece rapoarte care au fost evaluate de Agenția Norvegiană pentru Medicamente și de Institutul Național de Sănătate Publică. Mai multe rapoarte de reacții adverse suspectate sunt primite zilnic și sunt evaluate în mod continuu.

S-au raportat reacții adverse suspectate ale vaccinurilor anticovid-19

Agenția norvegiană pentru medicamente este transparentă în ceea ce privește rapoartele despre reacțiile adverse suspectate în timpul vaccinării anticovid-19 și publică actualizări săptămânale. Aceste actualizări oferă o imagine de ansamblu a evenimentelor adverse suspectate raportate după vaccinare în Norvegia.

Toate rapoartele despre reacțiile adverse suspectate la medicamente, indiferent dacă sunt raportate de profesioniștii din domeniul sănătății sau de pacienți sau primite de la producătorii de vaccinuri, ajung în registrul ADR norvegian.

Actualizările săptămânale rezumă toate reacțiile adverse suspectate care au fost evaluate și procesate.

Rapoartele privind reacțiile adverse sunt evaluate în mod continuu. Rapoartele despre reacțiile adverse suspectate grave sunt prioritare pentru evaluare. Actualizările săptămânale vor oferi, așadar, o imagine distorsionată a distribuției între rapoarte serioase și neserioase.

Statisticile reacțiilor adverse pentru diferitele vaccinuri covid-19 nu sunt direct comparabile, deoarece nu au fost utilizate în programul de vaccinare covid pentru aceeași perioadă de timp și deoarece vaccinurile sunt administrate unui număr diferit de persoane și grupuri de vârstă diferite.

Reacțiile adverse sunt raportate la suspiciuni, iar rapoartele descriu evenimentele care au avut loc după vaccinare. Chiar dacă a fost raportat un eveniment, acest lucru nu înseamnă neapărat că a fost stabilită o relație de cauzalitate între eveniment și vaccinuri. Reacțiile adverse cunoscute ale vaccinurilor sunt enumerate în informațiile despre produs.

Rapoarte săptămânale de reacții adverse:

EURO U21 – Elveția versus Italia a doua etapă a grupei D

Grupa D EURO U21 Elveția 2 - 1 Italia În cea de-a doua etapă din grupa D a EURO U21, Italia a reacționat după înfrângerea controversată din prima...

EURO U21 – Franța câștigă primul meci al grupei de la EURO 2023

EURO U21 a debutat pe Cluj-Arena cu meciul dintre Franța și Italia Campionatul european de fotbal EURO U21 a debutat pe stadionul Cluj Arena cu un...

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League

CFR Cluj eliminată din preliminariile Champions League de FC Pyunik Yerevan Campioană incontestabilă în ultimele sezoane ale ligii întâi, CFR Cluj...

Mihai Silvășan, locul 3 în topul celor mai buni antrenori în Basketball Champions League

Prestația excelentă a lui U-BT Cluj în actuala stagiune de FIBA BCL nu a trecut neobservată de specialiști, care au lăudat adesea jocul prestat de...
%d