fbpx

Select Page

Victorie la limită! U-BT Cluj Napoca rămâne fără înfrângere la finalul turului

by | Feb 10, 2021 | Sport, Național | 0 comments

U-BT Cluj Napoca

U-BT Cluj Napoca a încheiat turul de campionat din Liga Națională de Baschet Masculin fără să piardă vreun joc, după 87-86 în BTarena cu SCM Timișoara.

U-BT Cluj Napoca : Richard – Guzman – Grasu – Tarolis – Stipanovic

SCM Timișoara: Mijajlovic – Mocrițchi – Brown – Komatina – Olah

Startul partidei a găsit-o in frunte pe trupa de pe malul Someșului, 5-2, după care Timișoara a întors scorul la 6-9. Gazdele s-au dus la două posesii ulterior, 15-11 și 17-13, dar și de data aceasta echipa lui Dragan Petricevic a venit cu un răspuns pe măsură, Laci Lazar înscriind ultimele puncte ale sfertului de debut, pentru 21-22.

Bănățenii s-au desprins la două posesii în decurs de câteva zeci de secunde, 23-29, dar Karlo Zganec a restabilit egalitatea, 29-29. Pentru trupa lui Dragan Petricevic a urmat o perioadă de trei minute fără vreo realizare pe tabelă, detaliu de care a profitat Justin Edwards, cu o intercepție în jumătatea proprie, finalizând cu un windmill, pentru cea mai spectaculoasă fază a primelor 20 de minute, majorând avantajul “studenților” la 42-35. În cele din urmă, au rămas două posesii între, scor 44-39 la pauză.

La revenirea pe parchet, Clujul a fost de nerecunoscut, iar “Leii din Banat” au prins o serie excelentă de aruncări de 3 puncte, având la un moment dat 5 din 6 reușite. Sherwood Brown a dus „run”-ul bănățean la 16-4, cu scorul general 48-55, prin două „arcuri” precise de la distanță. Clujul s-a apropiat la două posesii spre finalul sfertului, după liberele transformate de Richard (57-61), înainte ca actul să se termine prin punctele adunate de Alex Olah, scor 57-63.

Tot ce s-a construit bine în sfertul al treilea, timișorenii au irosit în ultimele 10 minute, când deși Gajic și Brown au oprit pentru moment elanul revenirii alb-negrilor, fundașul american finalizând o acțiune cu and-one, la scorul de 71-75, Clujul a forțat cât era nevoie, pe două atacuri rapide, iar Grasu a finalizat pentru egalitate la 75.

Cu două minute înainte de final, la 80-80, Stipanovic a fost faultat pe aruncare, trecând la linia de pedeapsă. Brown a irosit pe următorul atac o triplă pentru a-și duce iar echipa în avantaj, iar Guzman a finalizat cu dunk pe contră, 84-80 pentru U-BT Cluj Napoca. Ultimele secvențe au adus alte faulturi și aruncări libere, pe ultimul atac americanul Brown ratând șansa victoriei pentru SCM Timișoara. Trupa pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în cele din urmă cu 87-86, nu mai puțin de 30 de puncte venind în decisiv.

Campionatul de baschet va lua o pauză până după jumătatea lunii martie, când va începe returul, nu înainte însă de turneul Final 8 al Cupei României, unde Clujul are ca obiectiv apărarea trofeului câștigat anul trecut.

Karel Guzman a fost principalul marcator pentru clujeni, cu 17 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, urmat de Patrick Richard (16 puncte, 11 recuperări, 8 assist-uri, dar 2/12 la nivelul aruncărilor) și Justin Edwards (15 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții). În schimb, Milos Komatina a contabilizat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, alături de 4/5 de la distanță, secondat din tabăra viola de Sherwood Brown (19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Nikola Gajic (14 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri).

Foto: Ovidiu Bujor

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...