fbpx

Select Page

Capăt de drum pentru Buzărnescu la Winners Open! Sherif, prima finalistă la turneul WTA 250 de la Cluj

by | Aug 7, 2021 | Sport, Național | 0 comments

winners open

Winners Open, ziua 7 – Semifinale – Buzărnescu, ultima româncă din competiție a fost învinsă de Sherif Mayar

Mayar Sherif este prima finalistă în cadrul Winners Open de la Cluj-Napoca, egipteanca trecând de Mihaela Buzărnescu în semifinale cu 7-6 (1), 6-4 după o oră și 56 de minute de joc. Sportiva din Africa urmează să dispute a doua finală în acest an, după cea de la turneul ITF din Montpellier (Franța).

Miza mare a partidei a adus și o serie de celebrități în arenele terenului central din complexul Winners Sports Club, printre aceștia regăsindu-se Ciprian Marica, Ilie Năstase, Mihai Leu, Virgil Stănescu, Ana Maria Popescu, Cristina Pîrv ori premierul Florin Cîțu.

Sherif a deschis cu 0-1, pe serviciul lui Buzărnescu, luând și adjudecându-și primul break al partidei. Jucătoarea din România s-a impus în al treilea game (1-2), după ce pe al doilea l-a cedat destul de clar, fiind încă la nivel statistic sub adversara sa.

Sportivele și-au împărțit următoarele două game-uri, fiecare câștigând pe propriul serviciu, Buzărnescu fiind prima care a terminat fără punct pierdut pentru a se apropia la 2-3.

Reprezentanta României și-a intrat treptat în mână, luând două game-uri la rând pentru a trece în avantaj pentru prima dată (4-3), în această perioadă făcând și break-ul. Jucătoarea din Africa a restabilit egalitatea, 5-5, continuând cu cifre solide pe primul serviciu.

Egalitatea s-a menținut, intrându-se în tie-break, unde Sherif s-a dovedit mai bună după un debut solid, câștigându-l cu 7-1, pentru a lua primul set cu 6-7.

Buzărnescu, într-o situație complicată în startul setului secund

Scenariul din debutul primului set s-a repetat și în startul celui de-al doilea, sportiva din Egipt construindu-și un avantaj după game-uri de început (0-2), făcând și primul break din acest set. Buzărnescu nu s-a regăsit deloc, Sferif ducându-se la 0-4 în 23 de minute scurse.

Bucureșteanca a luat primul game la 1-4, reușind al doilea său break din meci și a revenit la 3-4, după un început excelent din partea adversarei sale. Miki a egalat situația, 4-4, moment ce părea foarte greu de realizat având în vedere cum a început Sferif setul.

Egipteanca a punctat când trebuie, oprind seria bună a româncei și a câștigat ultimele două seturi din acest meci, 4-6. Mayar Sherif este prima finalistă de la Winners Open, aceasta fiind în prezentă și la dublu în ultimul act, pe care îl va disputa în această seară.

Jucătoarea născută la Cairo a dominat fiecare capitol statistic împotriva Mihaelei Buzărnescu, diferența cea mai mare înregistrându-se la nivelul primului serviciu (73-62%), respectiv la break-urile fructificate (4/4 spre deosebire de 3/6 pentru româncă).

A doua semifinală la simplum, la Winners Open WTA 250 Cluj-Napoca, are loc tot pe terenul central, între Aleksandra Krunic și Andrea Petkovic.

Parcursul Româncelor la Winners Open.

Foto: Ovidiu Bujor

Pentru mai multe fotografii sau dacă doriți fotografii de la turneu pentru publicația dumneavoastră scrieți mesaj pe facebook către Ovidiu Bujor.

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile Cupei României! Ardelenii au bătut CSA Steaua în ambele manșe

U-BT a bătut CSA Steaua în ambele manșe U-BT a făcut pasul către sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, impunându-se și în...

Universitatea Cluj, succes categoric în turul III al Cupei României împotriva “virușilor verzi”

Universitatea Cluj s-a impus fără emoții în derby-ul județean cu Sănătatea Cluj, disputat la Jucu, scor 4-0. Cu o singură excepție, golurile au...

România a suferit a patra înfrângere la EuroVolley 2021

România ânfântă la volei pentru a patra oară Naționala de volei feminin a României a cedat și în al patrulea meci disputat în grupa de la...

Universitatea Cluj Cluj a bifat al treilea succes stagional! “Studenții”, la cel mai bun start din ultimii 30 de ani în liga secundă

Universitatea Cluj - trei etape trei victorii Universitatea Cluj a reușit să câștige și al treilea din campionat, 1-0 cu Unirea Constanța, unicul...