fbpx

Select Page

Andrea Petkovic, a doua favorită la Winners Open, va fi adversara surprizei Mayar Sherif în finală

by | Aug 7, 2021 | Național, Sport | 0 comments

winners open

Winners Open ziua 7 – semifinale – Andrea Petkovic a doua finalistă

Andrea Petkovic, nemțoaica născută în Bosnia-Herțegovina, s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, după ce a trecut cu 6-4, 6-2 de Aleksandra Krunic. Ultimul act al Winners Open este programat duminică, între Petkovic și Sherif.

Duelul din a doua semifinală, cu implicații ex-iugoslave, a pornit sub semnul echilibrului, atât Krunic, cât și Petkovic câștigându-și game-urile pe propriile servicii pentru 2-2. Krunic a reușit primul break al partidei, după ce a întors spectaculos de la 0-40 în al cincelea game, trecând astfel în premieră în avantaj la 2-3 în acest set.

Petkovic a revenit, egalând situația, mai departe continuându-și game-urile câștigate (trei la rând, de la 2-3 la 5-3), prin care a reușit două break-uri. Nemțoaica și-a păstrat momentele bune, închizând setul inaugural cu 6-4, fiind mai bună pe primul serviciu și pe punctele câștigate pe retur.

Reprezentanta Germaniei începe ca din tun setul secund

Krunic s-a ținut bine în primul game din setul al doilea, pe care l-a cedat greu, apoi fiind înfrântă “scurt” de adversara sa din Germania, care a luat rapid un avantaj de 2-0.

După trei game-uri pierdute, Krunic a replicat pe propriul serviciu, venind în meci la 2-3 după un re-break. Sârboaica putea chiar egala situația, dar a cedat de la 40-30, permițându-i lui Petkovic să reușească break-ul cu numărul cinci în acest meci (4-2).

Nemțoaica a salvat în continuare două șanse de re-break din partea lui Krunic și s-a putut desprinde la trei game-uri în fața sârboaicei, 5-2. În cele din urmă Petkovic și-a câștigat și ultimul serviciu, închizând jocul cu 6-2.

Deși a comis șase duble greșeli, Petkovic s-a revanșat la procentajele foarte bune aduse pe punctele câștigate în urma celor două servicii, dar și pe retur. Sportiva din Germania va disputa a doua finală din acest an, după cea de la turneul WTA 250 Hamburg, la începutul lunii iulie.

În finala de duminică, 8 august, se vor întâlni Mayar Sherif și Andrea Petkovic, cea din urmă fiind cotată drept a doua favorită.

Foto: Ovidiu Bujor

Buzărnescu a fost eliminată în cealaltă semifinală de la Winners Open

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...