fbpx

Select Page

Ce cuprinde Hotărârea de Guvern în Baza legii 55/2020

by | May 19, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

guvernul româniei

Starea de alertă maximă a fost implementată ieri seară, după publicarea în Monitorul Oficial, prin Hotărârea de Guvern din baza legii 55/2020.

Aceasta produce deja efecte, deoarece a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Aceasta are o valabilitate de 30 de zile, începând cu data publicării. După cum a anunțat Premierul Ludovic Orban, ne aflăm în stare de alrtă maximă.

Care sunt noutățile:

  • Este interzisă participarea la evenimente în spații private închise, cu excepția celor care se desfășoară cu maxim 8 persoane. Printre evenimentele vizate sunt incluse nunțile, botezurile și înmormântările, petreceri private, etc.. Inițial se prevedea participarea a maxim 16 persoane, dar această prevedere a devenit nulă.
  • Este interzisă plaja – activitatea în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare este suspendată.
  • Persoanele izolate la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată pot părăsi acest spațiu doar pentru a participa la înmormântarea unei rude apropiate, cu condiția să nu prezinte simptome de Covid-19 și cu aprobarea specialiștilor de la DSP.
  • Este suspendată activitatea de alimentație publică și consumul băuturilor în restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni, cafenele, precum și pe terasele aferente, fiind acceptat doar regimul de ¨la pachet¨.
  • Spațiile destinate activităților de agrement și activităție recreative sau sportive, cum sunt sălile de fitness, jocuri de noroc, jocuri recreative, săli de joacă pentru copii, spații balneare vor rămâne în continuare închise.
  • Sunt interzise întrunirile ce includ activități culturale, științifice, sportive, divertisment sau drive-in în spații închise.
  • Elevii și studenții, români sau străini, care urmează cursurile unei școli sau facultăți din România, nu sunt obligați să intre în carantină dacă nu prezintă simptome și au de dat examene de final de an.

Hotărârea completă se poate citi pe site-ul Monitorului Oficial al României urmărind următorul link:

HG 18 Mai 2020

Hora stinge lumina în Gruia. CFR Cluj, de nerecunoscut pe teren propriu

CFR Cluj a cedat în fața celor de la UTA Arad, scor 0-1 în etapa a 11-a din Liga 1, într-un meci disputat pe stadionul din Gruia. Clujenii pierd iar...

Poliția română cere ajutorul populației

Poliția cere sprijinul populației în cazul crimei de la Ghimpați Pe blog-ul său, sindicalistul Bogdan Bănică anunță că poliția română cere sprijinul...

Universitatea Cluj răpusă de covid-19

18 jucători și 5 membri ai staff-ului auxiliar de la Universitatea Cluj depistați pozitiv Confom unui comunicat de presă primit astăzi, 31...

CFR Cluj 2 – 1 FC Botoșani

Un meci destul de dificil pentru CFR Cluj. Stadionul Dr. Constantin Rădulescu a găzduit, Sâmbătă, 17 octombrie, jocul dintre CFR Cluj și FC Botoșani...

Universitatea Cluj 1 – 1 Concordia Chiajna

Un meci echilibrat pe Cluj Arena între Universitatea Cluj și cei de la Concordia Chiajna Clujenii au încheiat la egal meciul disputat contra...