fbpx

Select Page

Ce cuprinde Hotărârea de Guvern în Baza legii 55/2020

by | May 19, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

guvernul româniei

Starea de alertă maximă a fost implementată ieri seară, după publicarea în Monitorul Oficial, prin Hotărârea de Guvern din baza legii 55/2020.

Aceasta produce deja efecte, deoarece a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Aceasta are o valabilitate de 30 de zile, începând cu data publicării. După cum a anunțat Premierul Ludovic Orban, ne aflăm în stare de alrtă maximă.

Care sunt noutățile:

  • Este interzisă participarea la evenimente în spații private închise, cu excepția celor care se desfășoară cu maxim 8 persoane. Printre evenimentele vizate sunt incluse nunțile, botezurile și înmormântările, petreceri private, etc.. Inițial se prevedea participarea a maxim 16 persoane, dar această prevedere a devenit nulă.
  • Este interzisă plaja – activitatea în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare este suspendată.
  • Persoanele izolate la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată pot părăsi acest spațiu doar pentru a participa la înmormântarea unei rude apropiate, cu condiția să nu prezinte simptome de Covid-19 și cu aprobarea specialiștilor de la DSP.
  • Este suspendată activitatea de alimentație publică și consumul băuturilor în restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni, cafenele, precum și pe terasele aferente, fiind acceptat doar regimul de ¨la pachet¨.
  • Spațiile destinate activităților de agrement și activităție recreative sau sportive, cum sunt sălile de fitness, jocuri de noroc, jocuri recreative, săli de joacă pentru copii, spații balneare vor rămâne în continuare închise.
  • Sunt interzise întrunirile ce includ activități culturale, științifice, sportive, divertisment sau drive-in în spații închise.
  • Elevii și studenții, români sau străini, care urmează cursurile unei școli sau facultăți din România, nu sunt obligați să intre în carantină dacă nu prezintă simptome și au de dat examene de final de an.

Hotărârea completă se poate citi pe site-ul Monitorului Oficial al României urmărind următorul link:

HG 18 Mai 2020

Universitatea Cluj trage cortina peste sezonul ligii secunde cu o înfrângere în fața Comunei Recea

Universitatea Cluj a pierdut ultimul meci al stagiunii 2020/2021 din Liga 2, cedând într-un meci cu cinci goluri pe Cluj Arena, scor 2-3 (0-1)...

CFR urcă în fruntea clasamentului! Final de joc tensionat împotriva Botoșaniului

CFR Cluj s-a impus în etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 1, scor 2-0 (2-0) cu FC Botoșani. Islandezul Runar Sigurjonsson a marcat ambele goluri, în...

Recordul perfect de acasă, “distrus” de Pitești. U-BT bifează al doilea eșec din LNBM

U-Banca Transilvania a cedat în ultimul meci din BTarena în sezonul regulat, 74-83 cu BCMU FC Argeș Pitești. Clujenii adună a doua înfrângere în...

CSU Sibiu s-a distrat cu CSA Steaua, revenindu-și după eșecul din etapa anterioară

CSU Sibiu a deschis ziua a doua de meciuri din BTarena cu un succes concludent în fața Stelei, 107-79. CSA Steaua: Brown – Creek – Coconea – Nicoară...

U-BT tranșează Derby-ul Transilvaniei și o să intre sigur de pe prima poziție în play-off

U-Banca Transilvania s-a impus în Derby-ul Transilvaniei, 94-84 cu CSU Sibiu, victorie prin care și-a asigurat prima poziție în LNBM la finalul...