fbpx

Select Page

Ce cuprinde Hotărârea de Guvern în Baza legii 55/2020

by | May 19, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

guvernul româniei

Starea de alertă maximă a fost implementată ieri seară, după publicarea în Monitorul Oficial, prin Hotărârea de Guvern din baza legii 55/2020.

Aceasta produce deja efecte, deoarece a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Aceasta are o valabilitate de 30 de zile, începând cu data publicării. După cum a anunțat Premierul Ludovic Orban, ne aflăm în stare de alrtă maximă.

Care sunt noutățile:

  • Este interzisă participarea la evenimente în spații private închise, cu excepția celor care se desfășoară cu maxim 8 persoane. Printre evenimentele vizate sunt incluse nunțile, botezurile și înmormântările, petreceri private, etc.. Inițial se prevedea participarea a maxim 16 persoane, dar această prevedere a devenit nulă.
  • Este interzisă plaja – activitatea în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare este suspendată.
  • Persoanele izolate la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată pot părăsi acest spațiu doar pentru a participa la înmormântarea unei rude apropiate, cu condiția să nu prezinte simptome de Covid-19 și cu aprobarea specialiștilor de la DSP.
  • Este suspendată activitatea de alimentație publică și consumul băuturilor în restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni, cafenele, precum și pe terasele aferente, fiind acceptat doar regimul de ¨la pachet¨.
  • Spațiile destinate activităților de agrement și activităție recreative sau sportive, cum sunt sălile de fitness, jocuri de noroc, jocuri recreative, săli de joacă pentru copii, spații balneare vor rămâne în continuare închise.
  • Sunt interzise întrunirile ce includ activități culturale, științifice, sportive, divertisment sau drive-in în spații închise.
  • Elevii și studenții, români sau străini, care urmează cursurile unei școli sau facultăți din România, nu sunt obligați să intre în carantină dacă nu prezintă simptome și au de dat examene de final de an.

Hotărârea completă se poate citi pe site-ul Monitorului Oficial al României urmărind următorul link:

HG 18 Mai 2020

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile Cupei României! Ardelenii au bătut CSA Steaua în ambele manșe

U-BT a bătut CSA Steaua în ambele manșe U-BT a făcut pasul către sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, impunându-se și în...

Universitatea Cluj, succes categoric în turul III al Cupei României împotriva “virușilor verzi”

Universitatea Cluj s-a impus fără emoții în derby-ul județean cu Sănătatea Cluj, disputat la Jucu, scor 4-0. Cu o singură excepție, golurile au...

România a suferit a patra înfrângere la EuroVolley 2021

România ânfântă la volei pentru a patra oară Naționala de volei feminin a României a cedat și în al patrulea meci disputat în grupa de la...

Universitatea Cluj Cluj a bifat al treilea succes stagional! “Studenții”, la cel mai bun start din ultimii 30 de ani în liga secundă

Universitatea Cluj - trei etape trei victorii Universitatea Cluj a reușit să câștige și al treilea din campionat, 1-0 cu Unirea Constanța, unicul...