fbpx

Select Page

Ce cuprinde Hotărârea de Guvern în Baza legii 55/2020

by | May 19, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

guvernul româniei

Starea de alertă maximă a fost implementată ieri seară, după publicarea în Monitorul Oficial, prin Hotărârea de Guvern din baza legii 55/2020.

Aceasta produce deja efecte, deoarece a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Aceasta are o valabilitate de 30 de zile, începând cu data publicării. După cum a anunțat Premierul Ludovic Orban, ne aflăm în stare de alrtă maximă.

Care sunt noutățile:

  • Este interzisă participarea la evenimente în spații private închise, cu excepția celor care se desfășoară cu maxim 8 persoane. Printre evenimentele vizate sunt incluse nunțile, botezurile și înmormântările, petreceri private, etc.. Inițial se prevedea participarea a maxim 16 persoane, dar această prevedere a devenit nulă.
  • Este interzisă plaja – activitatea în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare este suspendată.
  • Persoanele izolate la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată pot părăsi acest spațiu doar pentru a participa la înmormântarea unei rude apropiate, cu condiția să nu prezinte simptome de Covid-19 și cu aprobarea specialiștilor de la DSP.
  • Este suspendată activitatea de alimentație publică și consumul băuturilor în restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni, cafenele, precum și pe terasele aferente, fiind acceptat doar regimul de ¨la pachet¨.
  • Spațiile destinate activităților de agrement și activităție recreative sau sportive, cum sunt sălile de fitness, jocuri de noroc, jocuri recreative, săli de joacă pentru copii, spații balneare vor rămâne în continuare închise.
  • Sunt interzise întrunirile ce includ activități culturale, științifice, sportive, divertisment sau drive-in în spații închise.
  • Elevii și studenții, români sau străini, care urmează cursurile unei școli sau facultăți din România, nu sunt obligați să intre în carantină dacă nu prezintă simptome și au de dat examene de final de an.

Hotărârea completă se poate citi pe site-ul Monitorului Oficial al României urmărind următorul link:

HG 18 Mai 2020

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d