fbpx

Select Page

Ce cuprinde Hotărârea de Guvern în Baza legii 55/2020

by | May 19, 2020 | Național, Actualitate | 0 comments

guvernul româniei

Starea de alertă maximă a fost implementată ieri seară, după publicarea în Monitorul Oficial, prin Hotărârea de Guvern din baza legii 55/2020.

Aceasta produce deja efecte, deoarece a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Aceasta are o valabilitate de 30 de zile, începând cu data publicării. După cum a anunțat Premierul Ludovic Orban, ne aflăm în stare de alrtă maximă.

Care sunt noutățile:

  • Este interzisă participarea la evenimente în spații private închise, cu excepția celor care se desfășoară cu maxim 8 persoane. Printre evenimentele vizate sunt incluse nunțile, botezurile și înmormântările, petreceri private, etc.. Inițial se prevedea participarea a maxim 16 persoane, dar această prevedere a devenit nulă.
  • Este interzisă plaja – activitatea în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare este suspendată.
  • Persoanele izolate la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată pot părăsi acest spațiu doar pentru a participa la înmormântarea unei rude apropiate, cu condiția să nu prezinte simptome de Covid-19 și cu aprobarea specialiștilor de la DSP.
  • Este suspendată activitatea de alimentație publică și consumul băuturilor în restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni, cafenele, precum și pe terasele aferente, fiind acceptat doar regimul de ¨la pachet¨.
  • Spațiile destinate activităților de agrement și activităție recreative sau sportive, cum sunt sălile de fitness, jocuri de noroc, jocuri recreative, săli de joacă pentru copii, spații balneare vor rămâne în continuare închise.
  • Sunt interzise întrunirile ce includ activități culturale, științifice, sportive, divertisment sau drive-in în spații închise.
  • Elevii și studenții, români sau străini, care urmează cursurile unei școli sau facultăți din România, nu sunt obligați să intre în carantină dacă nu prezintă simptome și au de dat examene de final de an.

Hotărârea completă se poate citi pe site-ul Monitorului Oficial al României urmărind următorul link:

HG 18 Mai 2020

Mihai Silvășan, locul 3 în topul celor mai buni antrenori în Basketball Champions League

Prestația excelentă a lui U-BT Cluj în actuala stagiune de FIBA BCL nu a trecut neobservată de specialiști, care au lăudat adesea jocul prestat de...

U-BT Cluj-Napoca s-a oprit în sferturile Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul decisiv al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg din Basketball Champions League, scor 73-79 marți seara (19.04) în...

Copiii Universității. Cum se educă viitoarele generații la Academia de fotbal „U” Cluj Luceafărul

A mai trecut un an prolific pentru academia de fotbal a Universității. În timp ce țara a fost copleșită de schimbări politice și economice, ...

Porțile competițiilor sportive se redeschid pentru suporteri

În sfârșit, competițiile sportive se vor desfășura, din nou, cu fani în tribune! Stadioanele se redeschid și ele, astfel că ultimele etape din 2021...

U-BT a pornit cu dreptul în grupele Basketball Champions League! Apărarea, cheia în victoria cu Darussafaka

U-BT a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions League U-Banca Transilvania a debutat cu victorie în Grupa G din Basketball Champions...