fbpx

Select Page

Coronavirus ne menține în stare de alertă

by | Jul 15, 2020 | Actualitate, Național | 0 comments

coronavirus

Coronavirus a revenit în forță în România ultimilor două săptămâni.

Cu toate că am avut parte de unele dintre cele mai restrictive măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus în perioada de început, respectiv lunile de primăvarăm când virusul făcea ravagii în țările vestice, am ajuns ca după relaxarea măsurilor să ajungem în topul Europei la numărul de îmbolnăviri intracomunitare.

Ultimile zece zile au adus o creștere semnificativă a numărului de persoane care au fost infectate și confirmate pozitiv în urma testelor efectuate. E adevărat că și numărul de teste efectuat pe populație, este aproape triplu față de numărul de teste coronavirus efectuat în perioada de stare de urgență.

Autoritățile se bâlbâie, opoziția susține conspirațiile

Avem o perioadă de creștere a numărului de îmbolnăviri și cu toate acestea politicienii români dau dovadă de iresponsabilitate față de populație, în special lideri ai PSD, cum ar fi Lia Olguța Vasilescu, care acuză guvernul de manipularea datelor, iar PSD postează pe Facebook mesaje despre o așa zisă ˝realitate ascunsă¨de Guvern față de români. Avem un număr de infectări în creștere spre un nou vârf, cu toate acestea Gabriela Firea, a anunțat că în cadrul campaniei de testare efectuată de Primăria București, că doar 4 persoane din cele 4.600 testate au fost depistate pozitiv, anunț care a fost preluat imediat de PSD și folosit ca mesaj pentru populație pe Facebook care spune că ¨doar 0,1% din populație e expusă virusului, iar Guvernul vrea să ascundă realitatea¨.

Politicienii români se folosesc de pandemia de coronavirus pentru a crește în sondaje

Având în vedere că starea de alertă a fost prelungită, fapt care împiedică partidele să organizeze adunări publice pentru a-și face campanie electorală, lupta s-a mutat în mediul on-line. PSD și Pro România încearcă să adune capital electoral și să blocheze starea de alertă, cu toate că, cifrele furnizate ne arată că pericolul nu a trecut.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat Marți după-amiază, 14.07.2020, că se impune o prelungire a stării de alertă și a pregătit o evaluare și o propunere în acest sens pentru premier și președinte. El a mai declarat că nu vor fi impuse noi măsuri de restricții, dar nici nu vor fi noi măsuri de relaxare.

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății
Sursa Foto: Gov.ro

„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”

„Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări”.

A declarat Nelu Tătaru în Parlamentul României.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a participat la Parlament la dezbaterile din Comisia Juridică a Senatului pe proiectul legii privind carantina și izolarea.

„Este prima oară când sunt invitat, vin de câte ori este nevoie, am răspuns prompt. Sănătatea publică e mai importantă dincolo de orgolii politice. Vin să lămurim nişte aspecte şi eu sper ca la sfârşitul acestor discuţii să avem o lege”

„Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viaţa românilor, sănătatea românilor, viaţa pacienţilor şi a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populaţie, prezenţa unor pacienţi care nu au fost evaluaţi anterior”

„Văd o externare a unui pacient asimptomatic după o evaluare de 3 zile în care avem şi investigaţii suplimentare radiologice, biologice, precum şi un examen care să ne arate că simptomatologia nu a apărut în aceste interval sau simptomatologia care era uşoară a dispărut. Trei zile de asimptomatic este o recomandare ca să poată să fie externat, cu asumarea pacientului că respectă acea izolare la domiciliu, precum şi supravegherea prin DSP şi medicul de familie”.

a declarat Nelu Tătaru, citat de AGERPRESS.

Situația raportărilor zilnice din ultima perioadă

9 Iulie 2020 număr cazuri

10 Iulie 2020 număr cazuri

11 Iulie 2020 număr cazuri

12 Iulie 2020 număr cazuri

13 Iulie 2020 număr cazuri

14 Iulie 2020 număr cazuri

Avem nevoie de autorități ferme și fără bâlbe și de o opoziție responsabilă

Cu toate că politicienii se gândesc deja la alegeri, cele locale sunt propuse a avea loc pe 27 Septembrie, în condițiile care vor fi impuse în funcție de starea pandemiei de coronavirus, iar cele generale se așteaptă a avea loc pe 2 Decembrie, credem că politicienii români ar trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate în ceea ce privește sănătatea publică și să lase deoparte disputele politice, campania electorală josnică, fără a alimenta teorii conspiraționiste, fără a se lupta pe procente în sondaje. Nu este momentul pentru astfel de jocuri politice.

În ultima perioadă mai multe țări au impus restricții de călătorie pentru cetățenii români, ceea ce ne transformă în izolații Europei, care nu poate fi benefic în nici un fel față de cetățeni și față de economia țării.

Transilvania Fashion Festival – 2023

Transilvania Fashion Festival, Cel mai mare eveniment de modă din Cluj. Reprezentanți din 10 țări au sosit în acest an la Cluj, fiecare dintre...

Universitatea Cluj – Cupa jucată la loteria loviturilor de la 11 metri

Universitatea Cluj a ratat șansa de a ridica trofeul Cupei României deasupra capului, miercuri seara, 24 mai, după ce a pierdut loteria...

U Cluj învinsă în Trivale

”U” Cluj rămâne fără victorie în acest sezon de SuperLiga ”U” Cluj rămâne fără victorie după un meci în care au deschis scorul încă din minutul 4....

CFR Cluj 3-0 Inter d’Escaldes

CFR Cluj, cu un pas mai aproape de turul trei preliminar al Conference League după ce a învins cu 3-0 Inter d'Escaldes. CFR Cluj nu a avut emoții cu...

FC Universitatea Cluj – Declarații înaintea meciului cu FCSB

FC Universitatea Cluj - Declarațiile antrenorului Erik Lincar și ale căpitanului Romario Pires La conferința de presă organizată azi de clubul FC...
%d